Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Odbojkaši Crne Gore 3/3 u Kolašinu

0

Odbojkaši Crne Gore ubilježili su sve tri pobjede u Kolašinu, na prvoj polovini kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nakon Luksemburga i Portugala, izabranici Ivana Joksimovića imali su najlakši posao protiv Islanda 3:0 (25:15, 25:10, 25:16).

Slijede tri završne borbe sa istim rivalima, na turniru na Islandu i šansa da se Crna Gora treći put zaredom plasira na Evrovolej.

U duelu sa najslabijim rivalom u grupi, selektor Joksimović je šansu ukazao igračima koji su imali manju ulogu u prva dva meča, potpuno je odmarao startere Marka Bojića, Aleksandra Minića i Blaža Milića, ali se nije odrazilo ni na rezultat, a ni na izdanje ekipe.

Dobrom energijom i maksimalnim fokusom do izražaja je došla razlika u klasi, tako da ni u jednom setu nije bilo ni neizvjesnosti, ni prave borbe…

Nastavak kvalifikacija je već za četiri dana.

Crna Gora 14. avgusta igra sa Islandom od 15 sati, tri dana kasnije sa Portugalom od 21 čas, dok će 20. avgusta od 19 sati „crvenima” rival biti Luksemburg.

Plasman na Evropsko prvenstvo 2023. izboriće sedam pobjednika kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.