Kvalifikacije za EP: Đerona saopštio spisak igrača za mečeve sa Finskom i Slovačkom!

0

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona saopštio je danas spisak igrača za prve mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 2, a rivali na putu do Evropskog prvenstva biće joj selekcije Norveške, Slovačke i Finske.

Rukometaši Srbije će u oktobru odigrati mečeve prvog i drugog kola kvalifikacija za kontinentalni šampionat. Prvo će 12. oktobra u Novom Sadu igrati protiv Finske, dok će četiri dana kasnije gostovati Slovačkoj u Prešovu.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara;

Leva krila: Vanja Ilić, Miloš Grozdanić;

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan;

Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić;

Bekovi: Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Lazar Kukić, Miloš Kos, Stefan Dodić, Predrag Vejin, Miloš Orbović, Mihajlo Radojković.

Okupljanje reprezentacije je zakazano za ponedeljak, 10. oktobar, u Sporskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Na Evropskom prvenstvu 2024. godine učestvovaće 24 ekipe, a pored domaćina Njemačke, učešće su obezbijedile tri prvoplasirane ekipe sa ovogodišnjeg šampionata – Švedska, Španija i Danska.

Ukupno 32 ekipe će se kroz kvalifikacije boriti za preostalih 20 mjesta.

Dvije najbolje plasirane selekcije iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane ekipe obezbediće učešće na šampionatu u Njemačkoj koje je na programu od 10. do 28. januara 2024. godine.

(Sportske net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.