Kuvanje žabe: Sprema li se u Budvi vraćanje DPS-a na vlast kroz manjinsku podršku Nikoli Jovanoviću?

0

Piše politički analitičar Predrag Petrović

Odglumljeno Jovanovićevo brecanje na TV Vijesti samo je predstava za naivne. Njegovo TV gostovanje je omogućio Željko Ivanović u pokušaju da spasi što se spasiti može. Svakodnevne kolumne o Vučiću, Mandiču i Spajiću nijesu urodile plodom, jer je pitanje dana kada će NSD i DNP ući u Vladu, pa Željko Ivanović pokušava da makar u Budvi skroji vlast po mjeri Prve i Druge familije.

Nikoli Jovanoviću curi vrijeme i on sada iz ,,petnih žila” pokušava da formira vlast u Budvi, a za to mu je neophodna jaka medijska podrška, to jest neko ko će mu olakšati da prikrivenu predizbornu namjeru, formiranja vlasti uz manjinsku podršku DPS-a, realizuje što bezbolnije. On sada nad građanima Budve, koje je prevario i koji su ga glasali na izborima 26. maja, pokušava da primijeni ,,sindrom kuvane žabe”, da bi oni koji ne shvate prevaru na kraju pomislili da su sami krivi što vraćaju DPS na vlast.

Kako je vrijeme prolazilo Jovanoviću su ambicije rasle, njegov uticaj na gradonačelnike rastao, a njihova mjesta na volšeban način ostajala upražnjena, pa je đak naprasno poželio da zamijeni profesore. Istina profesori su bili jednako uvjereni da je to đak koji sve nauči a ništa ne zna, ali ocjenjivali su ono što bi naučio, a ne što je znao.

No kako je odbornički mandat Nikole Jovanovića samo jedan od 33 odbornika opštinskog parlamenta ili još preciznije jedan od devet sa liste grupe građana „Budva naš grad“ , narednih dvadesetak dana je istorijska šansa da većina odbornika sa te liste ne dozvole da bude žrtva ,,sindroma kuvane žabe” koju im je nametnuo Jovanović.

Većina odbornika i odbornica sa ove liste neće sigurno dozvoliti da ljudski i politički nestanu samo zato što nijesu uspjeli na vrijeme da iskoče iz kotla u koji ih drži Nikola Jovanović, u dogovorenom scenariju sa bivšim režimom, jer Budva ne zaslužuje i ne treba da dozvoli da im se ponovi Stevan Džaković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.