Kuči odgovorili Pobjedi: Branimo i promovišemo lik našeg vojvode Marka, nama ne opraštaju milionske dugove kao nekima!

1

Administratori Fejsbuk stranice Pleme Kuči odgovorili su danas na neistinite i tendenciozne tvrdnje koje je njihov račun iznijela dnevna novina Pobjeda.

Odgovor prenosimo u cjelini:

Kad novinski uradak DPS-a, pod kodnim imenom Pobjeda, napiše i najavu vremenske prognoze usred ljeta da će živa u termometru preskočiti 40-ti podeok, što vam Kuči zla oće, obavezno tog dana ponesite kišobran i gumene čizme. Za svaki slučaj, jer oće Pobjeda baš toliko da omane, to im je u “novinarskoj” genetici.

Najnoviji uradak tog tabloida DPS-a u kojima napadaju Fejsbuk stranicu Pleme Kuči o navodnoj zaradi novca na prodaji majica sa likom Marka Miljanova i sve to dovodeći u kontekst litija, je još jedan dokaz, da se svako plemensko sabranje ovih dana, u glavama Pobjedinim jurišnika predskazuje kao Crkva, litija ili moleban. Danas nam je jasno da između srpskog ćiriličnog pisma, koji je koristi Marko Miljanov i Čirgićeve i Pobjedine latinice ima velike razlike. Jer da umiju da čitaju, vidjeli bi da se 16. februara na Medunu obilježava godišnjica smrti Marka Miljanova.

I da Kuči zbog toga, kroz dukserice koje žele da naprave za taj dan, žele da obilježe godišnjicu našeg velikana i prvog gradonačelnika Podgorice. To što je tog dana i litija iz Kuča, koja nema nikakve veze sa akcijom naše Fejsbuk stranice, to je problem u glavama tabloida DPS-a.

Fejsbuk stranica Pleme Kuči je neprofitabilna stranica, koja samo želi da poveže sve plemenike, ma gdje se nalazili u svijetu na jedno mjesto. Zato se i rodila ideja da se, ako bude zainteresovanih, urade dukserice, zamislite samo kako su se drznuli Kuči, sa likom svog vojvode. Mi, za razliku od Pobjede nemamo sponzore koji nam daju milione ili ženama rukovodioca Pobjede opraštaju milionske dugove, već sve radimo na časnoj i poštenoj osnovi. Cijena od 12 evra za duksericu je stavljena da bi od proizvođača dobili pogodnost za jedan broj besplatnih dukserica koje ćemo podijeliti našim siromašnim plemenicima koji nemaju, zahvaljujući onima koje Pobjeda promoviše, da sebi priušte taj luksuz da je kupe.

Ali, šta zna Pobjeda za ljudskost, solidarnost i brastvenčke iskrene namjere. I možda smo mogli da obezbijedimo od naših imućnijih plemenika sredstva za ovu našu plemenitu akciju, ali Kuči to nijesu željeli. Nama niti ko šta poklanja, sve smo sami stekli i zaradili, pa i slobodu, za razliku od onih koji se po zadatku bave prljavim stvarima pišući neistine.

Razumijemo frustracije koje iskaču iz pomenutog teksta, jer danas je biti Kuč, na ponos Crnoj Gori, ali ne i nekim DPS piskaralima. Mi smo za razliku od njih nosili i nosićemo Markovu sliku, a oni su od jurišnika na Dubrovnik, do ljubitelja “neovisne” Hrvatske i današnjih dana mijenjali slike i ideologije kao na macu.

I za kraj, umjesto zaključka, podsjećamo na jedan primjer čojstva i junaštva iz Markovog pera kojim zaključujemo polemiku:

Milovan Janičin Vujošević, iz Brskuta, reka je:
»Ja sam, tako mi duše, svakoga čoeka moga na mejdan dobit!«
Pitali su ga:
»Kako, striko Milovane?«
Milovan:
»Lasno, duše mi! On se naijedi, pa me psuje, skačući i drkteći od ijeda! Ja ne govorim ništa. Kad sjutradan, on ka kvasan, stidi se i kaje od svojije riječi! Eto, ja dobio, a on izgubio!«

1 Comment
  1. Natalija komentariše

    Ne znaju oni na koga su udarili! Srbi mozda i nisu nebeski narod, ali Ķuči jesu! Izdrzite, braćo!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.