Krsto Radović: Nije Sveto šef kriminalne grupe nego Milo, a Džaković uzeo milion da sruši vlast!

4

Sjednica SO Budva na kojoj se razmatra povjerenje šefu lokalnog parlamenta, Krstu Radoviću (Demokratska Crna Gora) nastavljena je nakon jednočasovne pauze, te isto toliko vremena potrošenih na raspravu da li predsjedavajućem Gojku Liješeviću može pomagati Mijomir Pejović odbornik Demokratske Crne Gore.

Sjednica je ranije bila prekinuta kako bi zasijedao skupštinski odbor za status i propise.

Šef budvanskog parlamenta Krsto Radović je u obraćanju povodom inicijative Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Crnogorske i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića za njegovu smjenu, poručio da neće dozvoliti da korupcijom organizovana kriminalna grupa (OKG) ponovo preuzme upravljanje Budvom.

“Ova inicijativa je običan politički pamflet. Čiste i mirne savjesti mogu da kažem da nijesam kršio zakon, niti narušio ugled Skupštine opštine svojim radom”, naglasio je Radović.

Prema njegovim riječima Demokrate nikada nisu bježale od rasprave.

“Sada ste u Budvi primijenili korupciju i ucjenu ljudi da otmete vlast. Zna se ko su politički nalogodavci toga. Neko je u tom političkim podzemlju procijenio da su građani zaboravili poharu Budve, od strane OKG na čelu sa Svetozarom Marovićem. Ukradeno je na stotine miliona eura”, kazao je Radović.

Upravo je Specijalno državno tužilaštvo (SDT), kako je dodao Radović, sa Svetozarom Marovićem i njegovim sinom Milošem zaključilo sporazum.

“Od toga imamo samo simboličnu sankciju koja se do danas nije počela izvršavati, ni prema Svetozaru, ni prema Milošu”, kazao je Radović i naveo da je istom tom SDT uputio desetine urgencija povodom milionskih korupcija u Budvi koje je uradila OKG.

On je upitao odbornike DPS kako su Svetozar i Miloš uspjeli da pređu granicu i napuste Crnu Goru.

“Ćutite? Hoćete sada da preuzmete vlast. Ja to tvrdim, da Marović nije šef OKG, već vaš predsjednik partije Milo Đukanović, jer ne bi mogao da ukrade na desetine miliona eura. Ako mislite da ćete sa njima na izbore i ovdje da šenlučite, grdno ste se prevarili”, kazao je Radović.

Radović je poručio DPS-u da “poslije svega što je Marović uradio, imate političkog obraza da vodite Budvu”.

“Zato uvijek DPS nazivam OKG, u stvari ono što jeste. Sada budvanski DPS planira da proda Sveti Stefan, HG Budvansku rivijeru, ostrvo Sveti Nikola Šinavatri, luku Budva investitorima”, kazao je Radović i upitao Džakovića da li on to podržava.

Spočitao je lokalnom DPS da nije nezavisan.

“Za svaku tačku i zarez vam dolazi neki Nikolić (Andrija) da vam određuje. Neće moći da tako preuzmete vlast”, kazao je Radović.

On je taksativno naveo šta je gradska vlast uradila, te poručio DPS da je svaki njihov projekat koji su radili, svaka lopata koji su iskopali u Budvi, završio u tužilaštvu.

Kazao je da poštuje Crnu Goru i da je to njegova država i da se prestane na taj način dijeliti ljudi.

Radović se potom obrušio na Džakovića optuživši ga da je od OKG uzeo milion eura da sruši vlast u Budvi.

“Dali ste riječ 2016. da nećete ući u koaliciju sa DPS. Danas ste uz OKG, koja je uništila Budvu. Zgazili ste riječ, prevarili građane Budve. Sveli ste sebe na jednu običnu nulu. Izabrali ste prošlost i bićete prošlost, građani će vas izbjegavati”, kazao je Radović.

Onda je počeo da insistira koliko novca mu je ponuđeno, aludirajući na kuću na ostrvu.

“Kažite koliko novca je OKG platila, kolika je cijena vašeg obraza. Da li je milion eura, milion i po, dva miliona. Recite. Izeli ste pare Džakoviću”, kazao je Radović.

On je podsjetio da je Džaković tražio milion eura od države da mu plati jer je prijavio aferu TQ Plaza.

“Zato znam da vam je cijena milion. Ako ste mislili da će vam za kuću Šinavatra dati milion, varate se. Kada ste tražili otvorene liste i kada smo to prihvatili, sada ni to ne odgovara. Znači, tražite pare. I te vaše priče o partijskim zapošljavanju i kritici ove vlasti, ostavite drugome, meni lično i predsjedniku Krapoviću ste tražili da zaposlimo vašu užu rodbinu. Sve što ste pričali, palo je u vodu, uzeli ste pare”, rekao je Radović.

4 Comments
 1. PgCG komentariše

  Браво Крсто, свака ти част!!! За мене нема сумње коме ћу свој глас да дам!!!

  29
  2
 2. Prle komentariše

  Što ne roknete toga Dzakovića , to prodano smeće!

  12
  2
 3. Kafanski filozof komentariše

  Drma se Milova fotelja sa svih strana !.
  Svaki dan puca po jedan sav !.
  Vidim botovi se nejavljaju vise tako cesto!.
  Valjda ponestalo sendvica !.

  18
  2
 4. Psiholog komentariše

  Svaka cast,Radovicu.a tebe ili Bata Carevica treba odmah za predsjednika ove jadne i napacene drzave.

  17
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.