Krivokapić zahvalan Rusiji na vakcinama, red je da Crna Gora i djelima uvaži humani gest ruske strane!

6

Premijer Zdravko Krivokapić zahvalio se Ruskoj Federaciji na realizovanoj isporuci prvog kontigenta od 5.000 doza, od ukupno 50.000 dogovorenih Sputnjik V vakcina. On je zahvalnost izrazio ambasadoru Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislavu Maslenikovu kojeg je ugostio danas u Vladi.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je naglasio da je isporuka Sputnjik V vakcina “nemjerljive vrijednosti i da predstavlja veliku nadu za sve građane Crne Gore”.

-Predsjednik Vlade je ambasadora Maslenikova podsjetio da je ovoj nabavci prethodila određena neizvjesnost složenih bilateralnih pregovora, koja je plod specifične međunarodne COVID-19 situacije, ali da je Rusija još jednom odreagovala u duhu viševjekovnih, prijateljskih odnosa-navodi se u saopštenju.

Krivokapić je, kako je dodao, istakao da je proces vakcinacije veoma bitan za Crnu Goru kao turističku destinaciju, te da Sputnjik V ipak stiže blagovremeno, kako bi ljetnju sezonu turistički privrednici dočekali spremniji nego prethodne godine.

-Ambasador Maslenikov je sa zadovoljstvom primio riječi zahvalnosti premijera Krivokapića i istakao da je za njega lično 25. februar takođe bio dugo iščekivani dan, koji se napokon dogodio. Ambasador Maslenikov rekao je da se Rusija od početka zalagala za zajedničku proizvodnju vakcina protiv korona virusa, jer se samo na taj način, kako je naveo, mogu zadovoljiti izrazito velike potrebe svjetskog tržišta”, navodi se u saopštenju Vlade.

Da li će Crna Gora nastaviti sa rusofobnom politikom?

Pratićemo na koji način će se Crna Gora zahvaliti Ruskoj federaciji na isporuci prijekopotrebnih vakcina. Vidjećemo da li će nova Vlada, slijediti rusofobno djelovanje stare, predvođene Duškom Markovićem, oličeno kroz uvođenje sankcija Rusiji, njeno optuživanje za učešće u tzv. državnom udaru i učešće crnogorskih vojnika na vojnim vježbama NATO-a  na području Baltika  koje su direktno usmjere protiv Ruske Federacije.

Rusija je “progutala” ponos i na sve pomenute (ne)prijateljske aktivnosti Crne Gore poslednjih godina koje odražavaju sve, samo ne, viševjekovne prijateljske odnose dvaju naroda, odgovorila isporukom vakcina protiv pošasti zvane korona. Pružena ruka Rusije očekuje adekvatnu reakciju crnogorske strane, i to ne kurtoaznog karaktera.

U suprotnom, se i donacija “Sputnjik V” vakcina, koristeći žargon naših zapadnih “partnera”, može okarakterisati malignim ruskim uticajem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Comments
 1. Ubljanin komentariše

  Hehehe, maligni uticaj!

 2. Ivi komentariše

  Maknite ovoga jada da ga ne gledamo. Ovo se seljoberavo neće micati bez čuda.

  6
  4
  1. LipaLipa komentariše

   … Ivi, ako Krivi “seljober” ko po tebi in, … Mandic, Vucic bas su oni “seleberti”, … profa gospodin, ima mu po kome, … ova dvoica, ako i BG, ma Kaludjerica, … aj zdravo, …

 3. Prle komentariše

  Ivi, kretenčino!

  2
  1
 4. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

  Otići će ovaj, nakon ovoj susreta, u embassy na terapiju, u žargonu naših zapadnih “partnera”… To će biti ta “gesta”…

 5. Q komentariše

  Jel stigao sapun iz NATO ???

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.