Krivokapić poziva međunarodnu zajednicu da pomogne u borbi protiv kriminala i korupcije

8

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije prioritet je nove Vlade, kazao je premijer Zdravko Krivokapić i pozvao međunarodnu zajednicu da pomogne u rješavanju tog problema.

On je za Independent kazao da korupcija nije samo problem Crne Gore, već i drugih država.

Krivokapić je naveo da su javne budžetske rezerve korišćene za kupovinu skupih stanova za prijatelje vlasti, sva papirologija je zataškana, a ogromne količine kutija sa dokumentacijom koja je sadržala detalje o korišćenju javnih sredstava su uništene.

“Ne pričamo o desetinama hiljada, već o desetinama miliona eura”, rekao je Krivokapić u video intervjuu “Zašto bi dodjela stana nekome ko to zaslužuje bila tajna?”

Independent je konstatovao da je Crna Gora, zajedno sa Albanijom, postala jedna od glavnih usputnih stanica u globalnoj trgovini narkoticima.

U tekstu se navodi da bi Crnoj Gori bilo lakše da se bori sa korupcijom, da postoje ozbiljniji napori da se stane na kraj korupciji širom Evrope, uključujući i istočnu Evropu i države Balkana gdje mito, zloupotreba javnih sredstava i nivo odgovornosti postaju sve gori.

“Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije je prioritet ove Vlade. Pozivamo međunarodnu zajednicu da nam pomogne da riješimo ovaj problem”, kazao je Krivokapić.

8 Comments
 1. Helm komentariše

  Da li može neko da definiše šta se podrazumijeva pod pojmom međunarodna zajednica i da li postoji međunarodna zajednica?

  17
  2
  1. Milan komentariše

   Međunarodna zajednica je eufemizam za politički zapad, koji predvodi SAD – gdje predvodi znači da komanduje i diktira.

   23
  2. NikšićGolijaKiM komentariše

   Folirant Krvokuća. Sve on dobro zna i to da je DF ušao u vladu i ministarstva da bi imali način da bagru razvlaste totalno, ali taj folirant Krivokuća naziva te koje toboš hoće da hapsi “UVAŽENI” kao kad se obratio najvećem krvniku Crne Gore i krvniku svog naroda fukari đukaju. Taj folirant i lažni vjernik Krivokuća sve zna dobro ali on je taj koji štiti đukaje , jer da je drugačije ne bi DF čestitao državnost KiM niti bi odstranio DF od sebe i nove vlade. Folirant se folira ovako javno da bi narod toboš ovjerovao kako će on da suoči krvnike sa PRAVDOM. Folirant. Iz njega izvire podlost i pokvarenost.

   9
   2
 2. Milan komentariše

  Alo dušo prodana izdajnička, eno ti tvoja policija pod tvojim direktorom službenim autima voza po Nikšiću aktiviste DPS-a, o čemu ti trabunjaš, kakva borba protiv kriminala, idiotino raspala!!??

  25
  5
 3. trn komentariše

  Kakav je ovo ljigavac,ljudi dobijaju otkaz u firmama gdje je Vlada vlasnik i to biraci ZBCG i Demokrata a on i dalje zastupa interese crnogorske mafije.

  14
  4
  1. Istina je jedna nema dvije komentariše

   Najbolje da nekoga Zdravko unajmi nekog iz te medjunarodna zajednice (ne znam, valjda su to one zemlje koje su nas bombardovale i razbile bivsu domovinu) da ,, utjera ” dugove za racun CG vlade. Mi cemo biti zadovoljni koliko god nam daju od tih nasih para… Ekspertska vlada ili ne smije ili ne zna nista sto joj ne nacrta ili odobri pomenuta m. z…Nemojte se previse ponizavati ako boga znate… Kad je kod nas stampan Oktoih pola te m. z. nije znalo da cita piše…

 4. PRAVEDNIK komentariše

  krivokapicu sazavi parlament cujes li me podrzite zakon o sdt i micite onu avetinju katnica kojega podrzava isti zapad i isto pravosudje da mogu lakse da rade snama sto im je volja , a tebe se ponudiuo italijanski ambasador da ti pruzi za te potrebe ,pa vljda u italiji znaju kako se vodi borba protiv mafije sjetite se djuzepe falkonea kojega su poslije sudjenja nazalost ubili osudio ih je njih 20 ili 30 nije bitno na 2000 hiljade godina a njih 13 na dozivitnu robiju . evo ovaj sad drzavni tuzioc za borbu protiv mafije koji ima zastitu 30 god treba da sude njima preko 255 ili vise nije bitno . uzmi ispruzenu ruku krivokapicu daj zastitu tim ljudima i brdjovicu ,primi voja lakovica prof , samo mozemo snjim da dobijemo i onda sdt i beskompromisna borba protiv djukanovica i ostalih kriminalaca . za to nam ne treba ova rajnke ni popa ni pisonaro ni picula koji neka vidi sto je njegov pok sad gradonacelnik sve radio evo dvadest godina a onaj nocas sa n1 iz zagreba rece nije 20 god . nego 40 god . i sve nabroja sto je radio ali je ima podrsku od hdzea.

  10
  1
 5. Justinijan komentariše

  Može li neko od novinara da postavi jedno pitanje Zdravku Krivokapiću, a može i Dritanu Abazoviću – Što ste uradili u prethodnih šest mjeseci da poboljšate odnose sa Srbijom? Neka navedu jednu stvar koju su uradili da bi se odnosi sa Srbijom popravili i podigli na veći nivo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.