Kristofer Hil: ZSO nije jedinstven model, širom Evrope ima takvih primjera

2

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil rekao je da ZSO na Kosovu nije nikakav jedinstveni model, i da primeri takvih zajednica već postoje u multietničkim sredinama u Evropi, prenosi Kosovo online.

„Ideja ovih pregovora je da se Kosovo i Srbija pripreme za evropsku budućnost i mislim da je ono što možemo videti u multietničkim društvima širom Evrope, slično onome što je zamišljeno na Kosovu, a to je ZSO. Tako da to ne bi bio jedinstven primer jer slični modeli postoje u ostatku Evrope“, rekao je Hil upitan zašto SAD ne izdejstvuju da se formira ZSO.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar izjavio je početkom meseca da svi sporazumi između Beograda i Prištine treba da budu poštovani, uključujući i sporazum o formiranju ZSO.

Beograd insistira na formiranju Zajednice srpskih opština, koja je dogovorena Briselskim sporazumom, dok se Priština tome protivi, navodeći da ZSO mora da bude usklađena sa kosovskim ustavom.

2 Comments
  1. Srbin a ne gradzanista komentariše

    Mrš stoko.

  2. Stari Crnogorac komentariše

    Ko tebe pita. Sredi stanje kod svoje kuce. Izbori Tramp Fbi to je vasa demokratija. Bombe po cilelom svijetu .Izvini se za bombardovanje Srbije I svih zemalja.Znate vi dobro 130 manastira Po Kosovu Sve vas kletve stigle Sva zvona zvonila za vama i ove sto ih podrzavate.Kosovo srce Srbije Zivjela Rusija

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.