Kremlj: Odgovor Moskve na američke sankcije zavisi od Putinove odluke

0

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je, povodom novih sankcija koje je Amerika uvela protiv Rusije i protjerivanja deset ruskih diplomata, da će odgovor Moskve zavisiti od odluke šefa države Vladimira Putina. Podsjetio je, međutim, da je princip reciprociteta i dalje na snazi.

„U cjelini uzev princip uzajamnosti u takvim pitanjima niko nije ukinuo. Ali, još jednom kažem, sve će zavisiti od odluke koju donese šef države“, rekao je Peskov novinarima na pitanje da li će i kada Rusija odgovoriti na nove američke sankcije.

On je istovremeno ocijenio da je sklonost Amerikanaca prema sankcijama neprihvatljiva.

Dodao je i da je makrostabilnost u Rusiji održana bez obzira na nove sankcije i da su mjere koje se preduzimaju efikasne.

Zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov je juče na sastanku sa ambasadorom SAD u Moskvi Džonom Salivanom, koji je pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, saopštio da će Moskva uskoro preduzeti mjere kao odgovor na nove sankcije Vašingtona.

Podsjetimo, američka administracija objavila je juče da je uvela sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da protjeruju deset ruskih diplomata.

U saopštenju se precizira da je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije protiv 32 pravna i fizička lica koja su „pokušala da utiču na američke predsjedničke izbore 2020. godine i vršila druge akte dezinformacije i miješanja“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.