Kremansko usklađivanje penzija

0

Piše: Fidelity consluting

E ovo ni proroci Tarabići nisu mogli da predvide – da neko obeća ekonomski preporod države za godinu dana, a da isti ne objave ni nakon godine dana i da sve ljude vuku za nos?!

Elem, do kraja oktobra je ostalo manje od 5 mjeseci i do tada će se, prema nepostojećem programu ES2, sve plate u Crnoj Gori povećati 25%, dostići ćemo punu zaposlenost, radićemo manje a penzije će porasti takođe za 25%!

Kako mislite da znamo da će penzije skočiti 25% ili za preko 100 eura u prosjeku? Fino – nepostojećim programom „Evropa sad 2“ je obećana prosječna penzija od 600 eura i to do kraja oktobra.

Evo obračuna: trenutna prosječna penzija iznosi 488,48 eura. Najavljeno povećanje za maj iznosi 1,93% ali ono ne važi za oko 70-tak hiljada penzionera koji primaju minimalnu penziju od 450 eura, pa će povećanje u prosjeku iznositi svega par eura.

Sljedeće usklađivanje će biti u septembru i tada očekujemo veliko povećanje penzija od najmanje 25% ili preko 100 eura u prosjeku, kako bi se ispunilo obećanje da će prosječna penzija u Crnoj Gori iznositi 600 eura.

Šalu na stranu, ko još vjeruje da će se nepostojeći program „Evropa sad 2“ kumulativno ostvariti, vjerovatno vjeruje i da su Tarabići pisali taj program…

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.