Kreirao ambijent za ubistvo Duška Jovanovića: Milo priča o slobodi medija, a ćuti o ubistvu kritičara vlasti

0

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović kazao je da dalji demokratski razvoj Crne Gore pretpostavlja i sloboda izražavanja i da vlast na tome mora istrajno raditi u nadi da će takva državna politika, u saradnji sa partnerima, voditi i dostizanju većih profesionalnih standarda i u medijima, i u svim drugim društvenim oblastima. Đukanović je na sastanku sa američkom ambasadorkom prećutao ubistvo Duška Jovanovića, urednika opozicione novine i kritičara vlasti.
Đukanović se u Podgorici sastao sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara. Ona je kako je saopšteno iz DPS-a, čestitala toj partiji na „odličnim rezultatima ostvarenim na nedavnim izborima u četiri opštine“.
„Glavni cilj američke Vlade i ambasade u Crnoj Gori je da pomognemo na putu evrotlantske budućnosti Crne Gore, koji ste Vi započeli. Zajedno smo uradili i uradićemo još mnogo toga. Sjedinjene Države podržavaju Crnu Goru, okrenutost zapadnim vrijednostima nove članice NATO na njenom daljem putu ka Evropskoj uniji, spremni da jačamo demokratske procese ovdje, što uključuje i naše zalaganje za slobodu medija, koja je najdirektnije sa tim povezana“, naglasila je Uehara.
Đukanović je, kako se dodaje u saopštenju DPS-a, zahvalio ambasadorki Uehara na partnerskoj i prijateljskoj posvećenosti stanju u Crnoj Gori, uz ocjenu da bez snažne američke podrške Crna Gora ne bi bila to što jeste danas.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.