Kreće treća tekbal sezona u Crnoj Gori

0

Novo izdanje Crnogorske tekbol lige, počeće 24. februara i biće u drugačijem formatu u odnosu na dosadašnja izdanja. Uz ljetnji dio nadmetanja na otvorenom, treća sezona MTL-e donosi i „zimsku ligu“, tokom koje će se održati tri turnira u dvoranskim uslovima, a prva stanica je Podgorica i Sportsko-kulturni centar Univerziteta Crne Gore.

Tokom 2024. održaće se osam turnira širom države, a uvodna tri takmičenja biće u zatvorenom – nakon Podgorice, Herceg Novi i Bijelo Polje okupiće najbolje crnogorske tekere 30. marta, odnosno 27. aprila.

„Velika prednost Tekbal-a je to što je prilagodljiv različitim uslovima. Ljeti uglavnom organizujemo turnire na otvorenom, zbog atraktivnosti lokacija i same promocije njihovih turističkih i potencijala za rekreaciju, ali ove godine došli smo na ideju da se proširi liga i na zimski dio, odnosno da počne nekoliko mjeseci ranije, zbog sve većeg interesovanja ljudi za tekbolom u Crnoj Gori. Stoga smo odlučili da krenemo još u februaru u zatvorenim uslovima, u kojima se organizuju i neka od najvećih takmičenja. Sami turnir Evropske tekbal turneje u našem glavnom gradu održan je u dvorani, i imamo iskustva sa organizacijom, u tom smislu. Očekujemo veliko interesovanje i prijave novih ekipa, ali i učešće već iskusnih naših takmičara, koji su u tekbal priči od samog njenog pokretanja u Crnoj Gori. Vjerujemo da će nova sezona biti zanimljiva, pogotovo što je prošla pokazala da je velik broj tekera značajno napredovao i unio neizvjesnost u samo takmičenje. Pozivam sve kojima se tekbal sviđa da se prijave i oprobaju se u jednom veoma interesantnom sportu“, poručio je predsjednik Tekbal saveza Crne Gore, Milorad Šutulović.

Na uvodna tri turnira nove sezone biće zastupljene tri kategorije. Uz najatraktivniju, muški dubl, prijave su otvorene za mušku pojedinačnu kategoriju i za mješovite parove. Svi zainteresovani takmičari mogu slati prijave na zvaničnoj Instagram stranici Tekbal saveza Crne Gore „teqball.mne“.

Kao i prethodnih sezona najbolji crnogorski tekeri imaće priliku da kroz MTL turnire izbore mjesto na velikim regionalnim i internacionalnim takmičenjima, poput Jadranske tekbal lige, turnira Evropske tekbla turneje i takmičenja Svjetske tekbal federacije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.