Kreće medijska ofanziva: “Škaljarci” i “kavčani” svađaju Srbiju i Crnu Goru

0

Hapšenje Predraga Kneževića, visoko pozicioniranog pripadnika “kavčana” odgovor je crnogorske službe kolegama u Srbiji na hapšenje Jovice Vukotića, vođe suprostavljenog “škaljarskog” klana, otkriva Borba. U strahu da će Vukotić iznijeti svoja saznanja o vezama pojedinih policijskih funkcionera Crne Gore sa mafijom, crnogorske službe su brže bolje pronašle Kneževića u Bugarskoj. Jasno je da je hapšenje Vukotića ima mnogo delikatniju situaciju za mnoge policijske funkcionere u Crnoj Gori, nego što može da se pretpostavi.
Javna je tajna da su “kavčani” produkt bezbjednosnih službi u Crnoj Gori.
“Hapšenje Vukotića je bio šok za bezbjednosne službe u Crnoj Gori. Znajući šta on sve zna, kakvim sve dokazima barata, nastala je panika kod pojedinaca u policiji. Pošto je sve izvjesnije da je Vukotić ispričao ko mu je i zbog čega sve pakovao, kao i da srpski istražitelji imaju spisak policajaca povezanih sa “kavčanima”, krenula je hajka za nekim iz suparničke ekipe, da se što prije uhapsi. Tako da je hapšenje Kneževića odgovor na hapšenje Vukotića, kaže naš sagovornik.
Prema našim saznanjima, od hapšenja Vukotića, u bezbjednosnim strukturama Srbije i Crne Gore vodi se pravi mali rat.
Spinovanje javnosti u pojedinim medijima kako je hapšenje Vukotića rezultat aktivnosti crnogorske policije, očigledno pada u vodu, jer kolege u Srbiji, pa čak ni ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, u svojim javnim nastupima to nijesu ni pomenuli. Čak je ministar Stefanović juče prećutao opasku kolege iz Crne Gore Mevludina Nuhodžića da je Crna Gora pomogla hapšenje Vukotića, jasno stavljajući do znanja javnosti da to nije tačno.
Izvjesno je da se između Srbije i Crne Gore svakog dana otvara niz frontova, ali je izgleda sve izvjesnije, da će “rat” ozgleda krenuti od onih od kojih se to nije očekivalo, a to su uhapšeni kriminalci iz sva sukobljena klana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.