Krapović i Koprivica: Katnić je tužilac DPS-a i mafije, neće uspjeti da nas zastraši!

6

Poslanici Demokrata Dragan Krapović i Momo Koprivica, poručili su da je jasno da Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić za račun DPS-a i kriminalne hobotnice pokušava da ih zastraši, ali da se ne plaše jer su uvijek bili posvećeni interesu građana.

Krapović je istakao da je momenat u kojem SDT njih napada jako indikativan i da se dešava uoči usvajanja niza tužilačkih zakona i izbora u Nikšiću.

“Moji advokati su u julu tražili svaku radnju. Od ljeta SDT nije obavilo nijednu radnju, međutim evo danas dolazi zahtjev za skidanje mog imuniteta. U pitanju je pritisak na poslanike pred izglasavanje zakona.  Ovo je finalno posrnuće SDT-a, sve što su uradili pokazali su da su sredstvo DPS-a. Sve što su uradili palo je na sudovima. Prije je stigao zahtjev da se meni stigne imunitet, nego Petru Ivanoviću, Što je kuriozitet i pokazuje sve. Treba stati na kraj  ovim zloupotrebama”, naveo je Krapović.

Kako je naglasio, obrazloženje i transkripti razgovora koje je SDT danas objavilo su skandalozni.

“Ja nemam zadršku da objasnim ništa iz tog transkripta. Ja sam kao predsjednik Opštine Budva postigao dobre rezultate, zakoni i procedure su ispoštovane do zadnjeg slova. Razgovori sa investitorom su istrgnuti iz konteksta, ni jedna radnja nije preduzeta, a volja za razgovorom je izražena i zakon nije prekršen”, istakao je on.

Poručio je da bi SDT valjda reagovao ranije 2017. godine, a ne sada spinovanjem javnosti.

“Jasno je da je ovo politički pritisak, sve ovo što se dešava. Tužilaštvo postupa kao politička mašina DPS-a. Oni tvrde da mi vršimo pritisak, a nikad nam to nije bila namjera. Nećemo se ponašati kao što se oni ponašaju. Pokušavaju da nas uvuku u ovu priču, mi smo ljudi koji smo posvećeni interesu građana. Poštovali smo zakon i poštovaćemo ga uvijek”, naglasio je Krapović.

Poslanik Koprivica poručio je da je SDT je mašina za fabrikovanje laži u rukama DPS-a protiv političkih protivnika.

“Obračunavaju se sa protivnicima DPS da bi spriječili urušavanje ovog sistema. Katnić je ponudio sporazum pripadnicima parlamentarne većine. Skupština ne može da prihvati Katnićev prijedlog, i on u njoj nema partnera za političku trgovinu. Zato što nijesmo pristali na trgovinu političku, zbog toga se obračunaju sa nama. Sa političkom većinom nema mjesta za dilove. On je tužilac DPS-a i mafije. Uzalud im je sve jer nemaju dokaze, a u Nikšiću DPS čeka ubjedljiviji poraz”, jasan je Koprivica.

Napomenuo je da imaju posla sa mafijom koja je involvirana u institucije sistema kojeg drže zarobljenim.

“Hoće da spriječe borbu protiv organizovanog kriminala, Pokušavaju da diskedituju poslanike Demokrata. U ovim razgovorima nema ništa nezakonito, nikakve investicije nije ni bilo.  Razgovori su istrgnuti iz konteksta. Katnić današnjim rješenjem zloupotrebljava službeni položaj i zasipa javnost manipulacijama i lažima. On sam priznaje da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka”, smatra Koprivica.

On je kazao da je  Katnić ovim postupkom zloupotrebio službeni položaj i prekršio zakon objavljivajući materijal iz mjera tajnog nadzora.

“Nije imao osnovu da prati, a nije se ni konsultovao sa osobama koje su pratili i prisluškivali. Oni nijesu pratili ljude iz OKG-a koji su kršili zakon, nego su pratili političke neistomišljenike i protivnike DPS-a”, dodao je on.

Koprivica je istakao da Skupština neće biti saučesnik u političkom progonu SDT-a, pa ukoliko bi odobrili skidanje imuniteta Krapoviću postali bi saučesnik SDT-a

“Ne želimo da učestvujemo u političkom progonu. Nećemo podržati ukidanje imuniteta Krapoviću”, naveo je Koprivica.

6 Comments
 1. Istina je jedna nema dvije komentariše

  Demokrate nijednom za 4g od ,, drzavnog udara ” ne okarakterisase Katnica kao sada kad su oni u pitanju, U slucaju DF-a cutali su kao zaliveni… Maksimalno licemerno i sebicno…

 2. Raul komentariše

  Sad bi sto bi uz vas smo,al dok je 5 g terorisan Milan.K majka mu,Medo familija mu i Andrija.M i familija mu oglasili se niste ,sem kad ste od ambasada dobili saznanja za Meda da ce od strane vdt bit da se brani sa slobode. Gadjali ste DF biracko tijelo, spinovali dps =DF , e momci, a mi smo sad uz vas i imate nasu podrsku. Zajedno do pobjede u NK

 3. Pobjeda ZBNK komentariše

  Krapo kad zakuca lakirani na vasa vrata sa smijesnim tvrdnjama ,fama! A 6 g progona Fronta nikad ih prozvali niste no nam isli na glasacko tijelo govorili da nas gase..al Hriscanski oprostili i zaboravili. Muski se ponasajte , zajedno do pobjede u NK. Uz vas su braca Srbi

 4. Ivi komentariše

  Jeste jeste. Djubre jedno. Smijeniti gadno ga Bečića. Dovukao je ove iz NE DAMO UDBU da vam razvali partiju. Ćerajte ga!

 5. Pobjeda ZBNK komentariše

  👍ali….znam sve si u pravu, al razumi zasto ovo ali…

 6. Misliti crnogorski komentariše

  Kakva blamaza. Ovaj Krap ne samo da glup vec je I kriminalac. Tuzilac postupak kad on hoce u skladu sa njegovom taktikom krivicnog progona. Vazno je da djelo nije zastarjelo. Bas su ovi reformatori I borci protiv kriminala. Bi druge goniloi, ali nisu spremni da oni odvovaraju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.