Ković: Srbija ćutke iščekuje sudske presude Srbima u Crnoj Gori

0

Istoričar Miloš Ković ocijenio je da će sudska presuda liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, zakazana za 9. maj, biti, po svemu sudeći, najteži udarac zadat već uveliko poljuljanom ugledu Srbije, ali i cijelom srpskom narodu.

–Policijski i sudski progon nad Srbima u Crnoj Gori ne samo da nijesu naišli na protivljenje Srbije, nego su čak od početka imali njenu podršku. Beograd je dao argumente za propagandne tvrdnje antisrpskog crnogorskog režima o prosrpskom i proruskom državnom udaru. Montirani, potpuno kompromitovani sudski proces Mandiću, Kneževiću i državljanima Srbije u Podgorici nije izazvao bilo kakvu pažnju srpske diplomatije i srpskih vlasti, kazao je Ković za portal IN4S.

Naprotiv, naveo je on, iz Beograda, od strane ovdašnjih natovskih, crnogorskih lobista, dolaze najotrovniji napadi na Srbe u Crnoj Gori.

–Srbija je potpuno prećutala skandaloznu zabranu ulaska u Crnu Goru za četvoricu svojih državljana, jednog pesnika i trojicu naučnih radnika. U Srbiji niko ne zna da se već mjesecima u našoj ambasadi u Podgorici nalazi državljanka Srbije Branka Milić, koja se tu sklonila od bjesomučnog progona, kazao je Ković.

Prema njegovim riječima, danas Srbija ćutke, zatvorenih očiju i ušiju, iščekuje sudske presude Srbima u Crnoj Gori.

–Ovo je možda poslednja prilika za nju da konačno skine ljagu sa svog ukaljanog obraza, da antisrpskom režimu u Podgorici uputi jasne poruke i da na svaki njegov neprijateljski akt počne da uzvraća promišljenim i odlučnim potezima, zaključio je Ković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.