Kovačević: Prioritet Opštine Nikšić je gradnja Centra za autizam

0

Prioritet Opštine Nikšić je izgradnja Centra za autizam, koji će se nalaziti u origradskom naselju Ozrinići. To je kazao predsjednik Opštine Marko Kovačević, povodom 2. aprila, Međunarodnog dana osoba sa autizmom.

Kako je istakao, lokalna samouprava će uvijek brinuti o djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama kako bi imala bezbrižno i srećno djetinjstvo, jer sva djeca ovog svijeta zaslužuju da budu srećna.

„Kroz brojne aktivnosti i donacije podržavamo rad Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom u cilju pružanja najkvalitetnijih usluga korisnicima tog centra. Tim putem dobre saradnje nastavićemo i u budućnosti. Da mislimo na djecu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice – govori i činjenica da Opština Nikšić planira i izgradnju Centra za autizam na lokaciji u Ozrinićima“, rekao je Kovačević.

Prema riječima direktora Dnevnog centra, Radovana Dragnića, Centar će biti izgrađen na perceli od 11 hiljada metara kvadratnih.

„Odradili smo mapiranje oko 80 porodica koje imaju dijete sa autizmom. Uz pomoć Centra za socijalni rad, Komisije za usmjeravanje i Doma zdravlja odradili smo anketu o tome kakve uslove bi budući Centar za autizam, prema mišljenju roditelja, trebalo da ima”, kazao je Dragnić i dodao da sprovode niz edukacija kako bi pripremili kadar za primjenu savremenih metoda rada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.