Kovačević: Jakšić-Stojanović postavlja nove temelje obrazovnog sistema

0

Članica predsjedništva mladih Evrope sad, Kristina Kovačević, kazala je da su rezultati ispita iz CSBH jezika i književnosti pokazatelj da je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, uspostavljanjem reda u ispitnom procesu, odlučno započela oporavak sistema.

„Dok su neki njeni prethodnici možda išli linijom manjeg otpora radi zadovoljenja uskopartijskih interesa, zavaravajući i sebe i druge u postojeće (ne)znanje, ministarka i njen resor čvrsto su zauzeli stav o značaju regularnosti ispita i profesionalnosti u radu. Jedino suočavajući se sa realnošću našeg obrazovnog sistema budućnost se može graditi na novim, zdravim osnovama.“ – rekla je Kovačevićeva.

Dodaje da ovakvim zahtjevnim odlukama koje su dovele do uvođenja reda u polaganje maturskog ispita, ministarka Jakšić-Stojanović nastavlja započetu borbu za sređivanje oronulog obrazovnog sistema.

„Nakon započetih i planiranih rekonstrukcija obrazovnih ustanova, instalacije školske računarske opreme u vrijednosti od 6.3 miliona evra, podsticanja učenika i nastavnika, nabavke prevoznih vozila za učenike na sjeveru i unapređenja ekonomskih uslova za nastavnike, ispitna regularnost predstavlja samo početne temelje budućeg napretka.

Ovogodišnji rezultati ponovo pokazuju dugogodišnje degradiranje obrazovanja, međutim oni su i prilika da čitav obrazovni sistem okrene novi list i krene naprijed. Prihvatimo ovo danas kao istinu i realno stanje, kako bi sjutra na novim i zdravim osnovama sljedeće generacije bile progresivna budućnost crnogorskog obrazovanja“ – zaključuje Kristina Kovačević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.