Kovačević: Đukanović opstruira formiranje nove većine

Kovačević: Đukanović opstruira formiranje nove većine

Poslanik Nove srpske demokratije u Skupštini Crne Gore, Marko Kovačević, u izjavi za IN4S naglasio je da proces formiranja nove Vlade Đukanoviću ne pada lako sa više aspekata.

„U javnom nastupu on govori kako on neće biti neko ko opstruira taj proces, međutim u pitanju je čovjek kome šira javnost ne vjeruje ništa. Valja napomenuti da je prošlo skoro nedelju dana od konstituisanja novog saziva Skupštine, izbora predsjednika Skupštine, na kom je nova većina konkretizovala svoj predlog za mandatara. U tom smislu je Đukanoviću, koji oponaša funkciju predsjednika države, olakšan posao koji je dužan da uradi“, istakao je Kovačević i rekao da bi, usljed eventualnih opstrukcija u procesu formiranja demokratski izabrane Vlade Crne Gore, Đukanović prekršio Ustav Crne Gore.

„To bi bio idealan povod za Skupštinu da završi njegov mandat prije vremena. U tom slučaju bi predsjednik Skupštine imao ovlašćenje predsjednika države do izbora novog i on bi onda dao mandat našem kandidatu za premijera. Sumnjam, da će Đukanović dozvoliti da ubijemo dvije muve jednim udarcem iako to ne bi bilo loše“, zaključio je u izjavi za naš portal poslanik Kovačević.

Related posts

20 Comments

  1. 9Eleven

   On ga je već završio. Crnogorci su dobili svoj 11.Septembar, i sada se homogenizuju kao nikad prije, a sa njima i region u njihovoj ideji. Nisu politika samo izbori i fotelje već dugoročno planirana misao.

   2
   2
   Reply
 1. Peko

  Hvala Bogu, prvi dan u Borbi normalni naslovi.
  Pritiskajte ljudi Mila i DPS, a ne jedni druge. Kakva god Vlada da se formira, sve OK. Bitno je da rasarafimo DPSovce, pa na sledecim izborima ko pobijedi! Narod boli uvo ko ce od vas na koju funkciju, cak su nam te prepirke i degutantne, Crnogorci, Srbi… Pa to je DPSov narativ, promjene su se desile, ne treba nam to vise. Gotov je!

  10
  Reply
 2. Nikola

  Mi Srbi bi voljeli da i nasa djeca negdje rade a ne samo djeca DPS i URE
  Zato hocu da oni koje sam glaso budu u Vladi
  Podrska za DF

  1
  5
  Reply
 3. Boris

  Podrska za DF
  Vas sam glasao i zelim da moji lideri budu u vladi
  Meni je to jedini garant da izborna volja nece biti promijenjena a moj glas uludo bacen

  2
  4
  Reply
 4. Kika

  Kakva je vlada i ko je u njoj nam je sada najvaznije! Mi smo birali lidere Fronta, one koji su se borili sa nama za ovo.

  1
  2
  Reply
 5. joco

  Moramo da uzmemo sve sto je strateski važno i ono što je Srbima važno.Moramo sve da razmontiramo i budemo tamo gdje nam pripada.

  Reply
 6. Peko

  Evo i Borba pravi botove ko Vučić. Smijesnih komentara gore, moze to masu kreativnije, providno je. Potrudite se malo.

  Reply
 7. Kuca

  Pusti ti Djuku nego da DF ne nasjeda na provokacijeVijesti(URA)koji zele sve da sruse (jednom Pajovici uvijek Pajovici)a za sve optuze DF.

  Reply
 8. Kuca

  Kovacevicu tekst je glup jer vi nemate v od vlade .Da je vlada dogovorena u spremna sve bi bilo smijesno ovako bez veze krecis kad se ne zna hoce li se ko useliti.

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *