Kosovo je ponovo počelo da primenjuje takse na uvoz brašna iz Srbije!

4

Kosovo je ponovo počelo da primenjuje takse na uvoz brašna i građevinskih blokove iz centralne Srbije, otkrila je Kancelarija za KiM Vlade Srbije nazvavši taj potez „opasnom diverzijom“.

Srpski analitičari sa Kosova i Metohije uvereni su da ovako Kurti skuplja političke poene, a albanski da Priština – uzvraća udarac.

Marko Marković, analitičar sa Kosova i Metohije kaže za Sputnjik da vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti vraćanjem taksi teži ka ostvarenju dva primarna cilja:

„Ova mera je sa jedne strane populistička i prihvatljiva većinskom stanovništvu, pa bi, samim tim, u slučaju ponovnih izbora Kurtijeva stranka dobila koji procenat glasova više. Sa druge strane, ovim se donekle popunjava kosovski budžet, a to je najbolje raditi dodatnim oporezivanjem i na uštrb proizvođača iz centralne Srbije.“
Marković napominje da je sve ovo dokaz da se Kurti grčevito bori da pokaže kako i dalje drži konce u svojim rukama.

„Međutim, sva je prilika da on neće moći još dugo ovako. Opozicija ima sve veće jedinstvo sa ciljem da preuzme vlast i odgovornost.“
Takse su nova diverzija Prištine

Nedžmedin Spahiu, politikolog sa Kosova nepoverljiv je prema validnosti informacije o uvođenju taksi jer, kako ističe, nigde u kosovskim medijima niti na sajtu vlade Kosova ne postoji takva informacija.

„Ali, ukoliko je tačna ova vest, onda je taj potez reakcija na činjenicu da Srbija nije dozvolila da lekari sa Kosova odu u Preševsku dolinu i da pomognu građanima zbog pandemije, iako je kosovska vlada to mnogo ranije dozvolila srpskim lekarima,“ smatra Spahiu.
Naš sagovornik ne misli da vraćanje taksi ima veze sa najavom početka pregovora sa Beogradom, niti sa insistiranjem na reciprocitetu – ukidanje taksi za priznanje Kosova.

„Bilo kakva odluka Vlade Kosova je javna i tu nema tajni. Što se tiče dijaloga sa Beogradom, logika bi bila da se popusti a ne da se zaoštri politika,“ navodi Spahiu.

4 Comments
 1. Buka komentariše

  Najnovija Vijest ,Izvora Pouzdana…Tezak Incident Prije neki Minut u Sjedistu Fronta…Prvaci Srbski u Crnoj Gori,Tucom resavali Ko ce Se u Sred Pristine i Mitrovice Titove ,javno Samozapalit na Trga Centralna,Gradska..Dva..Jedanak..koristeci tek Dobijenu Super tajnu Tehnologiju iz Rusije Bratske..od Brata Zirinovskog..elem,Zaprepascujuci Ishod Obrazuna..GUZ.. ,je iznenadjujuce lako,zbrisao i SSMandica kao i Favorita po Rejtingu Prva..,Dambo Nindzu il Pipuna…cestitke Gos n Medojevicu..mada onako..Nikakav,GUZ.. P.s.Nakon Brace iz Republike Sumske,sad ce i Braca iz Drzave Crne,nac Spas …Hvala Bratskoj Rusiji i Bratu Zirinovskom..Slava GUZ… .

  2
  3
  1. Traktorist komentariše

   care

  2. vaso komentariše

   Po lijekove hitno ustase .

 2. Traktorist komentariše

  Sljadoljedari brutalno ismijavaju jadnog musliju

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.