Košarkašice Srbije odradile sve planirano na Zlatiboru

0

Najbolje košarkašice Srbije završile su dvonedeljne visinske pripreme na Zlatiboru.

Izabranice Marine Maljković vratile su se u Beograd, gde nastavjaju sa treninzima, a očekuju ih i prijateljski mečevi u Belgiji i Francuskoj pred glavni događaj godine, Olimpijske igre u Lilu i Parizu. Srpski tim je na Zlatiboru odigrao dve pripremne utakmice zatvorenog tipa protiv Turske u kojima je oba puta pobijedio – 79:72 i 83:80.

Zlatibor je i ove godine bio naša baza za sticanje snage. To je mjesto gdje radimo mnogo na fizičkoj pripremi, ali isto tako i na detaljima igre. Smatram da smo tokom dvije nedelje uspjele da se još više povežemo, ali i da ispravimo greške koje su bile vidljive u prvoj fazi rada u Vršcu. Sve djevojke su radile maksimalno, vjerujem da smo ispunili očekivanja i da smo uradile sve što je bilo zacrtano u planu na početku“, rekla je srpska reprezentativka Nadija Smailbegović.

Reprezentacija Srbije će u Lilu na Olimpijskom turniru u grupi A da odmjeri snage sa selekcijama Španije, Kine i Portorika. Plasman u četvrtfinale, koje se igra u Parizu, obezbijediće po dvije prvoplasirane ekipe iz svake od tri grupe, kao i dva trećeplasirana tima sa boljim rezultatom. 

U grupi B su domaćin Francuska, Australija, Kanada i Nigerija, a u grupi C Sjedinjene Američke Države, Belgija, Japan i Nemačka. Takmičenje startuje 28. jula, a Srpkinje igraju premijerni susret sa selekcijom Portorika na velelepnom stadionu „Pjer Moroa“ u Vilnev D’Asku.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.