Kordić: Govor političke mržnje postao standard političkog govora u Crnoj Gori

1

Poslanica Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta u Skupštini, Simonida Kordić, kazala je za “Novosti” da je, nažalost, govor političke mržnje postao standard političkog govora u Crnoj Gori.

To traje već decenijama jer je autoritarna vlast DPS-a držala svoje birače na okupu po starom receptu – stvaranja straha od fiktivnog zajedničkog neprijatelja. To su po scenariju DPS-a gotovo po pravilu bili Srbi, odnosno Srbija, poručuje ona.

U poslednje vrijeme dominantan je govor mržnje uperen prema ženama. U zadnjih 30 godina DPS je uspio ozbiljno da uruši sve one vrijednosti na kojima je Crna Gora uspjela da opstane kao zdravo društvo. DPS je raskrstio sa svakom vertikalom kulturološkom, moralnom, vrednosnom koja je u Crnoj Gori postojala, ističe Kordić.

“I upravo na uništenju tih vertikala oni su ponudili novi sistem vrijednosti – sve što valja ima novčani izraz, i lako se može prebrojati. Onaj koji ima najviše novca taj je ljepši i pametniji”, navela je ona.

Crna Gora je slika koju je DPS ostavio za sobom

“Svako ko sebe deklariše kao patriotu, a služi se govorom mržnje upravo radi protiv svoje države. Niko neće tome aplaudirati. Slika o Crnoj Gori je onakva kavu je mi stvaramo. Ovo što se danas šalje iz Crne Gore je slika koju je DPS ostavio za sobom”,  kategorična je Simonida Kordić.

1 Comment
  1. Istina je jedna nema dvije komentariše

    Govorom mrznje govore samo udbasi iz redova srpskog i muslimanskog naroda (to je tako decenijama), to ne rade posteni i normalni ljudi, jedino se poneka budala primi i nasjedne na njihovu podvalu, a mediji koji su pretežno pod kontrolom udbe to pospjesuju i neguju, a ove koji su iole nezavisni od njih opsedaju svojim botovima koji su stalno pripravni…. Ova ogromna vecina naroda koja ne ucestvuje u tim igrama ne moze doci do izrazaja… Jedino se na društvenim mrežama moze vidjeti kolika manjina kreira stanje u CG…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.