Koprivica: Stanković i kompletno tužilaštvo da podnesu ostavku

Koprivica: Stanković i kompletno tužilaštvo da podnesu ostavku

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica ocijenio je da kompletno državno tužilaštvo na čelu sa Vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem, treba da podnese ostavku.

To, kako je objasnio, treba da učine zbog poslednjeg slučaja, gdje biznismen Duško Knežević tvrdi da je preko sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića davao novac vrhovnom Stankoviću, kao i zbog niza afera, nepostupanja po prijavama i neprocesuiranja afere “Koverta”.

“Tražimo i nezavisnu istragu uz učešće istražitelja i tužilaca Evrpske unije, jer aktuelno državno tužilaštvo nema puni kaacitet i postavlja se pitanje ko zna ko je još od državnih tužilaca umiješan u koruptivne šeme”, kazao je Koprivica, odgovorajući na novinarsko pitanje da prokomentariše najnoviji snimak koji je objavio Duško Knežević.

On je ocijenio da je riječ o skandaloznom slučaju koji govori o krahu institucija koje su zadužene za obezbjeđenje vladavine prava.

“Ako se sjećate 30.marta je potpisan Sporazum o budućnosti, čiji je jedan od zahtjeva ostavka VDT-a Ivice Stankovića i ovaj poslednji skandalozni slučaj je najbolja potvrda opravdanosti tog zahtjeva opozicije”, rekao je Koprivica.

Koprivica je kazao da je potrebno da se desi hitno hapšenje i procesuiranje sekretara Vrhovnog državnog tužioca, “koji je očigledno posrednik u koruptivnim transakcijama”.

“Ovim je srušeno povjrenje u državno Tužilaštvo i cjelokupan sistem državnih institucija…”, rekao je Koprivica.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *