Koprivica sa Pele i Maske: Francuska partner Crnoj Gori na evropskom putu

0

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju mr Momo Koprivica sastao se sa generalnim direktorom Ekspertiz Frans francuske agencije za međunarodnu saradnju u tehničkim pitanjima Žeremijem Pele, i ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori An-Mari Maske.

Na sastanku su razmotrene ključne inicijative i ciljevi koje Vlada Crne Gore planira ostvariti u narednom periodu.

U tom smislu, potpredsjednik Koprivica je ukazao na važnost reformi za dalji napredak crnogorskog društva, te istakao predanost Vlade u borbi protiv korupcije, unapređenju pravosuđa i jačanju političkog sistema u skladu sa evropskim standardima, kao i harmonizaciji zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU.

Na toj liniji posebno je pohvaljen rad Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije koji je pripremio Strategiju za borbu protiv korupcije, i pozdravljeno dobijanje zelenog svijetla od strane Evropske komisije za sve predloge zakona značajne za dobijanje IBARA-a.

Pele i Maske su potvrdili snažnu podršku i obećali svaku vrstu pomoći Francuske na putu integracija Crne Gore  u Evropsku uniju.

Sagovornici su se složili da je evropska perspektiva i dobijanje pozitivnog Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR) od ključnog značaja za dalji napredak Crne Gore.

Takođe, kao izuzetan prioritet istaknuto je očuvanje stabilnosti i unapređenje prosperiteta regiona, što će biti ključni elementi dalje saradnje između dvije zemlje.

Ovaj susret predstavlja nastavak uspješne saradnje i dijaloga između Crne Gore i Francuske, te dodatno jača veze i povjerenje između dvije prijateljske zemlje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i interesa – zaključeno je na sastanku.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.