Koprivica: Napadi na naše aktiviste su pokušaj da se odlože izbori u Nikšiću

6

Napadi na imovinu i pokušaji zastrašivanja političkih neistomišljenika su kukavički čin bez presedana i pokušaj odlaganja izbora u Nikšiću, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te stranke su kazali da je njihovom aktivisti Igoru Ćetkoviću zapaljen automobil ispred porodičnog doma sat iza ponoći.

Nosilac liste Mir je naša nacija, Momo Koprivica, rekao je da je paljenje automobila Ćetkoviću, niz u “kontinuitetu nasilja i scene kakve Nikšić ne pamti u političkoj kampanji”.

Krivica Ćetkovića, kao poštenog i odgovornog čovjeka iz radničke porodice, kako je naveo Koprivica je, što ne misli po diktatu odlazeće vlasti u Nikšiću i što je na svom imanju postavio bilbord izborne liste Mir je naša nacija.

Koprivica je rekao da je napad na privatnu imovinu Ćetkovića osveta za masovni skup Demokrata u Kočanima, kao i što je bio u društvu funkcionera Krsta Radovića, kada su ih 23. februara napale naoružane osobe.

”Nema sumnje ko stoji iza tog čina i razobličeno je političko i kriminalno djelovanje onog ko udara na nikšićku sirotinju. Pozivam Brana Mićunovića, čiji aktivisti udaraju na privatnu imovinu i bilborde političkih neistomišljenka na javno sučeljavanje, kao predstavnika DPS-a”, rekao je Koprivica.

On je ocijenio da se takvi napadi dešavaju i što bivša vlast na državnom nivou i aktuelna u Nikšiću, kojoj ”prijeti izvjestan izborni poraz”, razmatra mogućnost odlaganja lokalnih izbora u tom gradu.

”Biće to največi politički kukavičluk, ukoliko za tim posegnu, mada ne bi bili začuđeni i dužni smo da to razobličimo”, rekao je Koprivica.

On je optužio predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, da kroz iskazanu zabrinutost zbog epidemiološke situacije, pojedino ”naručeno” medijsko manipulisanje o zdravstvenim kapacitetima, kao i serijom napada kriminalnih hunti, žele da produkuju atmosferu vanrednog stanja.

”To bi bio dodatno alibi Đukanoviću da posegne za mjerom odlaganja izbora u inače složenoj zdravstvenoj situaciji. I to ne samo da izbjegne poraz i produkuje političku krizu, već i da bi opštinska vlast u Nikšiću završila neke nedavno započete pljačkaške poslove, za koje znamo o čemu se radi i vrlo brzo ćemo ih razobličiti”, ustvrdio je Koprivica.

Prema njegovim riječima, nikad Nikšiću nije bio potrebniji mir i što ”ubjedljivija podbjeda nad aktuelnom vlašću u tom gradu”.

Koprivica je pozvao sve Demokrate na mir i suzdržanost i najavio da će sa svojim koalcionim partnerima nastaviti svoj miran pobjednički put ljubavi u političkoj kampanji, nasuprot užasavajućim snimcima paljenja i napada.

6 Comments
 1. Radenko komentariše

  Svaki dan se neko prebije, uhapsi, zapalio auto. Ovo je DPS radio ored svake izbore, zasto ne bi i sad. Prolazilo im je ocigledno

  8
  2
  1. Micun komentariše

   Komite placaju glas 250 evra A po dps Niksic 70

 2. Stefanos komentariše

  Nemoguce, mora da je sam zapalio auto. Komentar prosjecnog komite.

  3
  2
 3. MIKI komentariše

  Vrlo pametno promisljanje Koprivice.Braco kontrolisite situaciju do 14.03.jer bagra montenegrinska je na sve spremna.

  2
  2
 4. Sotonjara! komentariše

  Cetnikklerofasisticko manipulisanje, zapali sebe, zašto zahrđalu kantu – da ti NEZAVISNA DRZAVA CG plati stetu, nesoju eve ti 🖕🖕🖕

  2
  1
 5. Stremljenje komentariše

  Kakav je ovaj debeljko, kao da je pet puta stara. Vazno je Koprivica da su Demokrate otkrile pravo lice, da niste nista drugo vec mutirane posrbice. Kakav vam je osjecaj da se uzjasnjavate kao Srbi, pa dodjete u Beograd, a oni vam kazu: “ Evo Crnogorca” 😀😀😀

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.