Koprivica: Načelnik i komandir policije u Nikšiču moraju biti smijenjeni, sa njima se ne može naprijed

1

Nikšić treba da bude domaćinski grad i da se nikad više u njemu ne osjete poniženo oni koji poštuju zakone i plaćaju poreze. Za stanje bezbjednosti u Nikšiću najveću odgovornost snose načelnik CB Tihomir Goranović i komandir policije Darko Mađarić i oni moraju biti smijenjeni, sa njima se ne može naprijed. To je u intervjuu za  portal in4s kazao mr Momo Koprivica nosilac liste koalicije koju čine Demokrate, Ne damo Nikšić, Demos, PIR i Plenum 083.

Do održavanja izbora u Nikšiću ostalo je manje od 20 dana. Kakve su prognoze i kakav izborni rezultat očekujete?

Očekujem ubjedljivu pobjedu. Izgubiće, i to ubjedljivo, oni koji su vladali bez kontrole i bez skrupula, a pobijedićemo mi koji ćemo da radimo i služimo narodu. Kreirali smo moćan blok, široku koaliciju. Nju čine Demokrate, Demos, Partija penzionera, invalida i restitucije, građanske i progresivne partije koje su činile koaliciju „Mir je naša nacija“, zatim veoma respektabilni građanski pokret Ne damo Nikšić, čiji je lider Gordana Radović, magistar ekonomskih nauka i savjetnica predsjednika Vlade za ekonomska pitanja, kao i Plenum 083 na čelu sa univerzitetskim profesorom Dr Dušanom Krcunovićem i drugim uglednim nikšićkim intelektualcima, osvjedočenim borcima za demokratske promjene, čije je pravno-političko subjektiviranje probudilo i ohrabrilo brojne naše sugrađane, osnažilo vjeru u etičku dimenziju politike. Dobili smo iskrenu i otvorenu podršku Prave Crne Gore i to je važna pretpostavka za političku borbu koja, siguran sam, dovodi do smjene DPS-a u Nikšiću.

Demokratska Crna Gora mjesecima unazad ukazuje na brojne zloupotrebe u Opštini Nikšić koja je godinama zarobljena i devastirana od strane Demokratske partije socijalista? Da li će građani konačno otkazati povjerenje toj partiji nakon bojnih dokaza o aferama?

Otkrili smo i raskrinkali brojne afere. Dali smo riječ građanima da ćemo pokazati kako funkcioniše pravna država. Zato smo se hrabro odnijeli prema svim zloupotrebama vlasti. Znamo gdje su zloupotrebe, znamo i kako se otkrivaju, a znamo i šta ćemo sa dokazima. Ono što su građani do sad čuli od strane Demokrata, samo je mali dio u odnosu na ono čime raspolažemo i čime ćemo raspolagati kada preuzmemo vlast i kompletiramo dokaznu građu onim što se danas uporno krije. Dobiće građani pravu sliku o svemu, a posebno o tome ko ih je i kako vodio. Sve stvari će biti izvedene na čistac. Nemam dilemu oko toga da građani već odavno doživljavaju DPS kao teret, kao balast, a ova kampanja jasno pokazuje da i jedva čekaju da zbace taj teret s vlasti.

Kakav Nikšić želite da imaju građani te opštine?

Nikšić treba da bude domaćinski grad i da se nikad više u njemu ne osjete poniženo oni koji poštuju zakone i plaćaju poreze. Istovremeno, Nikšić mora biti moderan grad, grad razvoja, grad iz kojeg kreću progresivne ideje, filozofske, kulturne i privredne ideje. Grad progresivne misli. Naš grad mora biti centar obrazovanja. Nikšić mora ukloniti kriminal i kriminalce iz svojih redova, na način da se nikad više ne povrate. Sad se povratio onaj koji je hrabrost pokazao pred Kliničkim centrom, ali je uzalud došao, a pravda je spora ali dostižna. Zna se i ko su mali, a ko veliki kriminalci. Otpremićemo ih u Spuž, gdje im je odavno mjesto. Kriminalni napad na Krsta Radovića i naše članove u Kočanima pokazuje kolika smo opasnost za ranjenu i posrnulu zvijer. Sa tim se mora raskrstiti jednom zauvijek. Svaki građanin, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili partijsku pripadnost, imaće u Nikšiću pravo na sigurnost, slobodu i pravdu. Tako se dolazi do uslova za sveukupni razvoj.

Ukoliko osvojite vlast, koji će biti Vaši prioriteti u ekonomskom razvoju grada?

Stvorićemo novi privredni ambijent. Kreiraćemo podsticaje za zapošljavanje i stimulacije za poljoprivrednike. U partnerstvu sa Vladom moramo podsticati razvoj prerađivačke industrije u Nikšiću. Vratićemo novac građanima. Neće više milioni odvojeni od usta nikšićke sirotinje prebivati na računima Prve banke, već ćemo ih ulagati u puteve, u vodovodnu mrežu, u uređenje gradskih kvartova i fasada. Opština će pomoći proces modernizacije Opšte bolnice u Nikšiću. Tu je novi direktor Dr Marko Mitrović već preduzeo set odlučnih i učinkovitih mjera. Takođe, moramo pomoći i bolnicu u Brezoviku koja ima veliki značaj i za naš grad i za državu. Podsticaćemo i nedovoljno razvijene vidove turizma, poslovni, kulturni i vjerski turizam.

Iz redova DPS, SDP, svakodnevno se čuju optužbe, da opozicija pravi atmosferu straha. Kako to komentarišete?

Zašto bi neko od nas pravio atmosferu straha kad se DPS-a niko više ne boji u Nikšiću. Strah je kod funkcionera DPS-a isključivo iz razloga što imaju čega da se boje. Sa druge strane, ni mi, ni građani ne mislimo im više dozvoliti ni dan boravka na čelu Nikšića. Napad u Kočanima, ali dešavanja na Grahovu kada su presretnuti i izloženi neprijatnostima ministar Stijović i savjetnica premijera gospođa Gordana Radović, koja je kao i što znate na izbornoj listi „Mir je naša nacija-Ne damo Nikšić“, najbolje govore o tome ko pokušava izazvati tenzije i strahove, ali sve im je uzalud. Upravo je ministar Stijović objelodanio i raskrinkao mahinacije Ivanovića i Simovića, koji su baš ojadili Grahovo. E, zato DPS želi tenzijama da skrene pažnju sa kriminala sopstvenih funkcionera. Za stanje bezbjednosti u Nikšiću najveću odgovornost snose načelnik CB Goranović i komandir policije Mađarić i oni moraju biti smijenjeni, sa njima se ne može naprijed. Ekstremizam bilo koje vrste ne smije proći. Nikšiću je potreban mir. Samo ako imamo mir, imaćemo ljudska prava, zdrava preduzeća, dječje dodatke, besplatne udžbenike, veće plate i naknade za poljoprivrednike. U ime mira i poštovanja sopstvene tradicije, Nikšić će okrenuti leđa svakom primitivizmu i ekstremizmu, i svakom sijanju zle krvi među braćom, prijateljima i komšijama.

Sa kim ćete praviti postizbornu koaliciju, a sa kim neće doći do saradnje?

Naš stav je jasan. Isključujemo bilo kakvu mogućnost postizborne saradnje sa DPS-om i satelitima te partije. Tu riječ smo dali još prilikom osnivanja partije. Riječ smo održali. I uvijek će nam riječ biti svetinja. Princip da nema saradnje sa DPS-om unijet je i u naš koalicioni sporazum, te je na taj način i pravno i politički i moralno potvrđen.

Koja bi Vaša poruka bila građanima Nikšića?

Pozivam građane da se ne opuste niti jedan jedini tren, jer je ranjena zvijer ujedno i najopasnija zvijer. Što masovnijim izlaskom na birališta, zapečatimo istorijsku pobjedu.

1 Comment
  1. Misliti crnogorski komentariše

    Majmun hoce da udje u tenk. Bice problema.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.