Koprivica: Milovi kumovi iznad zakona

0

Potpredsjednik i poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da je tvrdnja Mila Đukanovića da se sudske odluke veoma poštuju, istinita taman koliko i ono njegovo obećanje od prije pet godina da će se u Crnoj Gori otvoriti 40.000 novih radnih mjesta.
“Tvrdnja šefa DPS-a da se sudske odluke veoma poštuju, istinita je taman koliko i ono njegovo obećanje od prije 5 godina da će se u Crnoj Gori otvoriti 40.000 novih radnih mjesta. U vezi ove teme umjesto što pridikuje on treba da odgovori na pitanje da li se sudske odluke veoma poštuju i u vezi njegovih kumova Duška i Dejana Bana koji gazduju monopolom na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetani? Da li i njegovi kumovi Ban imaju ekskluzivitet, kao i nelegitimna skupština, da ne poštuju sudske odluke? Da li su i na koji način pomenuti kumovi šefa DPS-a ispoštovali odluku Apelacionog suda od 27.11.2007 godine kojim je njihova firma, koja je privatizovala “Pomorski saobraćaj”, obavezana da poštuje kupoprodajni ugovor iz 2004 godine? Nepoštovanje sudske odluke u slučaju ovih favorizovanih monopolista nije otkrila opozicija, nego Državna revizorska institucija. I još su državni revizori preporučivali Morskom dobru da preduzme mjere kako bi se sprovela data sudska odluka, kazao je Koprivica.
Da podsjetimo, pojašnjava on, po srijedi je bila obaveza da se dostavlja obračun ostvarene realizacije kako bi se mogla utvrditi naknada za korišćenje morskog resursa.
“Očigledno je da osim što imaju monopole na tržištu, njegovi kumovi imaju i monopol na nepoštovanje sudskih odluka”, kazao je Koprivica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.