Kopitović:Vlada da revidira pooštrene mjere za međugradski saobraćaj

0

Član GO Pokreta za promjene Ivan Kopitović pozvao je Vladu da hitno revidira mjere koje se tiču izdavanja ugovora o radu ili rešenja o zasnivanju radnog odnosa od strane poslodavca koji je neophodan za prelazak iz opštine u opštinu.

“Veliki broj mladih ljudi koji rade ili studiraju i rade u Podgorici a dolaze iz Nikšića u kojem se u nedelju održavaju lokalni izbori nisu u mogućnosti da ostvare zakonom zagarantovano pravo da glasaju zbog najnovije vratolomije nadležnih institucija i ljekara koji su novim skandaloznim mjerama onemogućili ljudima da shodno Ustavu Crne Gore ostvare pravo glasa. Pod pritiskom lica iz Uprave policije koji se nalaze u nadležnom tijelu zaduženom za borbu protiv koronavirusa predstavnici zdravstvenih vlasti su zatražili da pored odgovarajućih potvrda izdatih od strane poslodavca, sada bude neophodno i kopija ugovora o radu ili rešenja o zasnivanju radnog odnosa. Ovakva budalaština kraka bivšeg režima instaliranog u UP koja insistira na posjedovanju ovoga papira govori da znaju da veliki broj omladine koju su otjerali iz Nikšića ne može da zasnuje radni odnos, niti da posjeduje ugovor o radu i da što bi se narodskim žargonom reklo rade ,,na crno”, ističe on.

Ovu odluku, naglašava, hitno treba poništiti, a istu predati Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti.

“Jer se sa ovakvom odlukom grubo krše ljudska prava i slobode i pravo na slobodno glasanje. Apel Vladi CG, nadležnom ministarstvu zdravlja i Upravi policije da hitno ponište ovakvu skaradnu odluku jer onemogućavaju ljudima da ostvare pravo glasa u nedelju i pravo na slobodu kretanja. Pozivam i Rada Miloševića, koordinatora operativnog tima za izbore u Nikšiću i državnog sekretara MUP-a, da se hitno odredi prema izbornom danu, a tiče se ove problematike koja je izbila u prvi plan nakon jučerašnjih novih mjera donešenih u cilju suzbijanja korona virusa”, navodi Kopitović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.