Mladen Mikijelj

Kontrola optužnice protiv bivšeg direktora policije – Veljović: U pitanju političko-policijski progon, znam ko je nalogodavac

0

Pred podgoričkim Višim sudom danas je održana kontrola optužnice protiv bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i ostalih osumnjičen za šverc cigareta.

Veljović je rekao je da je u pitanju političko-policijski progon i da zna ko je nalogodavac.

On je naveo i da neće da bježi, da je i danas doveden iz bolnice, da mu tužilaštvo svjesno ugrožava zdravlje, te da optužnica zlonamjerna.

„Bjekstvo je priznanje krivice, dajem javnu riječ da neće da bježim, jer nemam od čega da bježim“, rekao je Veljović.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči Veljovića da je preko „Skaj“ aplikacije 22. decembra 2020. godine obavijestio šefa kriminalne organizacije Aleksandra Mrkića da se sprema pretres jednog magacina gdje su skladištene nelegalne cigarete, te tako zloupotrijebio službeni položaj.

Navodno, Veljović je javio Mrkiću da će policija pretresati prostorije Muja Nikočevića, čime mu je pričinio korist u nelegalnom poslu – švercu cigareta.

SDT tereti bivšeg šefa policije za dva krivična djela – članstvo u kriminalnoj organizaciji i zloupotrebu službenog položaja.

Veljoviće je pred tužiocem negirao krivicu, tvrdeći da je Mrkića i njegove poslove istraživao.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.