Konjević podnosi krivičnu prijavu zbog dodjele 15 miliona

0

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević, podnijeće krivičnu prijavu protiv odgovornih u Agenciji za zaštitu konkurencije, jer nijesu provjerili da li je dodjeljivanje 15 miliona evra u prethodne dvije godine bilo u skladu sa zakonom o državnoj pomoći.

„Oni to svjesno ili nesvjesno izbjegavaju, pa onda neka idu u Specijalno tužilaštvo da daju izjave“, rekao je Konjević na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, koji se upoznao sa izvještajem o dodijeljenoj državnoj pomoći za 2017.

Pobjeda piše da o tom izvještaju u srijedu nije bilo rasprave, nego je predsjednik Odbora Predrag Sekulić objasnio da će se o njemu raspravljati kada Agencija dostavi izvještaj za prošlu godinu, za šta je rok kraj drugog kvartala.

Na sjednicu su došli predstavnici Ministarstva finansija kako bi ,,branili“ izvještaj za 2017, čemu se usprotivio Konjević, kazavši da državna pomoć od prošle godine nije u nadležnosti tog Vladinog resora, nego Agencije.

„To bi bio presedan da raspravljamo sa ljudima kojima to nije u nadležnosti. Nije dobro ni da čekamo septembar ili oktobar da raspravljamo zajedno sa izvještajem za prošlu godine, nego da dogovorimo raspravu u narednih nekoliko dana. Nije valjda nadležnim u Agenciji problem da jednom u tri mjeseca dođu u parliament“, kazao je Konjević.

On je podsjetio da Agencija po zakonu može da obavlja naknadne kontrole i donosi rješenja o vraćanju nezakonito date državne pomoći.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.