Konjević o ugovoru sa SPC: Tako se rješavaju “otvorena pitanja” sa vjerskim zajednicama, tajno bez uvida javnosti

8

Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić danas objavio da je Vlada spremna za potpisivanje ugovora sa SPC, oglasio se predsjednik SDP-a Raško Konjević koji je  čestitao vicepremijeru Dritanu Abazoviću i GP URA na još jednom dobro obavljenom poslu.

“Tako se rješavaju “otvorena pitanja” sa vjerskim zajednicama. Tajno, bez uvida javnosti. “Neće niko ugroziti državne i nacionalne interese dok je pokret URA u Vladi. Izgleda da ih niko ništa ne pita”, napisao je Konjević na Twitter-u.

8 Comments
 1. Ivi komentariše

  BATO CAREVIĆ! SRUŠITE vladu. OĆERAJTE GA!

  6
  2
 2. LipaLipa komentariše

  … svi ugovori se prvo dogovore, sroce/na papir stave, podpisu, … pa onda stave u pravni pordak, ako se opste bitni, … ocu reci, svi ugovuri su prije svega, … pravna stvar, ugovornih strana u ovom slucaju Vlade CG i Mitropolije, … aj’ zdravo, …

  6
  6
  1. Onako usput komentariše

   Nije Mitropolije vec Srpske pravoslavne crkve.Motropolija ne obuhvata cijelu geografsku teritoriju Crne Gore.Npr ni koplet teritorija Herceg-Novog nije pod Mitropolijom , vec jedan dio pripada pod Eparhiju zahumsko-hercegovacku , da ne nabrajam ostale , kako neku ne bi izostavio!

   Lukavo si pokusao provuci tezu o Mitropoliji kao zasebnom pravnom licu kao potpisnici sa CG.Ipak ce morati da se potpise sa Srpskom pravoslavnom crkvom , a ne jednim njeni , neotudjivim , dijelom!

   1
   3
   1. LipaLipa komentariše

    … Usput, … bas si me “iznenadio” sa podacima, … kako se prostiru teritorije eparhija Mitopolije, … dosta je to kompleksno pitanje, nebitno za ovaj ovaj ugovor, … sve eparhije u SPS, imaju potpunu autonomiju, oni svoju “vlast” temelje na licnom ugledu, … patrijah, mitropolit samo prvi mdju jednakim, sustinski, … medjutim, svaki ufovor koji podpisu pomjesne vladike, … imaju snagu kao da ih podpisao patrijah, … patrijasi, koliko ja znam, nista ne podpisuju, … nista kod crkve nije kao kod svetove vlasti, drzave, … naravno da je Mitropolija, eparhije, pravno lice u CG, medutim, to nije bitno, … crkva je uvijek svoju “moc” temeljila na svom narodu, … dokle mi bedemo Srbi, “crnogorci”, ercegovci” najveci Srbi pod kapom nebeskom, bice i SPC pa i u CG, da kako, … aj’ zdravo, …

    1
    1
    1. LipaLipa komentariše

     … upss, … patrijasi, mitopoliti svoju “vlast” temelje na licnom ugledu, … aj’ zdravo, …

 3. Milenko komentariše

  pozivao se na pravoslavna objeležja pred izbore, sad je red da radi u skladu sa njima

  3
  2
 4. Prle komentariše

  Konjino bosanska, prči koleginicu možda se smiriš malo!

  1
  1
 5. MIKI komentariše

  Jel ovo bi onaj junac iz Zenice.

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.