Konjević: Napredak je što Demokrate hoće da sjednu za sto sa DPS-om

Konjević: Napredak je što Demokrate hoće da sjednu za sto sa DPS-om

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević kazao je da nema komunikacije među partijama koje su bile dio građanske opozicije, kao i da se pokazalo da namjera pojedinih partija nije bila da se smijeni DPS, nego da se dobije novi najjači subjekt u opoziciji.
Konjević je, na pitanje je li tzv. građanska opozicija sada funkcionalna, odgovorio da u okviru nje „nema komunikacije već više mjeseci ili, preciznije, od početka predsjedničke kampanje“.
„Formiranje građanske opozicije imalo je politički smisao kako bi se formirala evropska opoziciona platforma progresivnih političkih subjekata koja bi bila jasna ponuda građanima. Da je to bilo jedino rješenje pokazuju rezultati predsjedničkih i lokalnih izbora. DPS je uspjela da sačuva svoje birače. Ogroman broj građana opoziciono orijentisanih nije izašao na izbore, ne vidjevši jasno profilisanu građansku ujedinjenu alternativu„, rekao je Konjević za Pobjedu.
Govoreći o tome gdje bi dijalog trebalo da odvija, Konjević je rekao da je to manje važno.
„Važnije je da on treba da počne. SDP je spreman da učestvuje u dijalogu i pokuša da da svoj doprinos. Napredak je što Demokrate ipak žele da sjednu za isti sto sa DPS-om. To je veliki pomak, imajući u vidu ‘tvrde’ stavove u prethodne skoro dvije godine„, rekao je Konjević.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *