Konjević: Dosta je bogaćenja privilegovanih na “leđima” građana

4

“Nezavisnost Crne Gore najbolje se brani jakom ekonomijom, a podjele u crnogorskom društvu najlakše će se prevazići ako stvorimo uslove da svako ima pristojan posao od koga može pristojno da živi. Naš cilj je da do kraja mandata naredne vlade imamo prosječnu platu od 700 eura, prosječnu penziju od 350 eura i minimalnu platu od 300 eura”, saopštio je zamjenik predsjednika SDP i kandidat za poslanika Raško Konjević.

“Da bismo ostvarili ove ciljeve potrebna nam je odgovorna vlast koja radi u interesu građana, a ne privilegovanih tajkuna. Danas, nažalost, u međunarodnim izvještajima imamo ocjene o sistemskoj korupciji, sivu ekonomiju preko 25% GDP što znači da se svake godine skoro milijardu eura slije mimo legalnih tokova u džepove tajkuna koji se bogate na “leđima” građana, imamo poreske dužnike koji duguju preko 350 miliona eura poreza dok naša mala, mikro i srednja preduzeća nijesu podržana od države na način koji zaslužuju. Zato danas nemamo platu od 700 eura jer plaćamo visoku cijenu sistemske korupcije i zato što nam tajkuni i siva ekonomija bogate privilegovane pojedince, a siromaše građane”, naglasio je Konjević.

“Danas su ključni poreski dužnici privilegovani tajkuni pod zaštitom DPS-a koji budžetu i građanima duguju preko 350 miliona eura. Zapanjujuće je da pojedini tajkuni mogu godinama da duguju poreze, rasparčavaju imovinu kompanija i još dobijaju kredite sa državnim garancijama. Država pokazuje nemoć, i šalje poruku da zakon ne važi jednako za sve. Ali zato mikro, mali i srednji biznis nema adekvatnu podršku. SDP šalje jasnu poruku – smanjićemo opterećenja za privrednike koji uredno plaćaju poreze i tako stvoriti bolje uslove poslovanja, graditi širu poresku bazu i stvoriti bolje uslove za nove investicije i povećanje zarada u privatnom sektoru”, istakao je Konjević.

“Crnoj Gori su potrebne promjene, građani to očekuju. Promjene nakon kojih neće moći da direktorica Plantaža dnevno zarađuje 250 eura, mjesečno više od 7.000, a godišnje skoro 100 hiljada eura, a firma “grca“ u lošim rezultatima. Crnoj Gori trebaju promjene jer u ovakvoj politici sa tajkunima, poreskim dužnicima i privilegovanim pojedincima gube obični i normalni građani, a oni su ubjedljiva većina. Sadašnje stanje želi manjina koja je privilegovana”, smatra Konjević.

“Jaka Crna Gora znači jaču sistemsku podršku domaćim privrednicima, a ne inostranim tajkunima. Jaka država žnači da će se naplatiti porezi od povlašćenih tajkuna koji su “opustošili“ dobar dio imovine građana, znači da će se nemilosrdno obračunati sa korupcijom koja siromaši obične ljude i preduzetnike koji žive od svoga rada i plaćaju poreze. Jaka Crna Gora treba i da bi se ispravila nepravda da građani postaju “robovi“ banaka i njihove pohlepe za visokim kamatama i profitom. Ne zaboravite da će građani samo za tri mjeseca moratorijuma bankama platiti skoro 20 miliona eura novih kamata”, naglasio je Konjević

“Zbog toga je glas za SDP 30. avgusta, glas za jaku ekonomiju i stabilnu državu”, zaključio je Konjević.

4 Comments
 1. Q komentariše

  Samo vas da se rijesit vec ce biti lakse.URA je za vas postena alternativa ako se neko dvoji.

 2. Vladan V. komentariše

  Jake ekonomije nema bez jakih institucija…to je abeceda.

 3. Traktorist komentariše

  Kako ce biti ekonomije kad je spc oteo, popovi ugojeni ko gicani, armani se nosi, zlatnim cackalicama ciste kupovna zubala od 10 iljada eura, svaki nosi zlatni krst od 20 kg kraljeznics im se krivi,

  1. Црна_Гора komentariše

   Smrt Fasizmu Nato montenegro.
   Zivjela Istorijska Njegoseva Crna Gora.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.