Konatar u PSSE podržao inicijativu da pravo na zdravu životnu sredinu bude dio osnovnih ljudskih prava

0

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar podržao je, na proljećnom zasijedanju Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope (PSSE) u Strazburu, inicijativu kojom se pravo na zdravu životnu sredinu priznaje kao dio osnovnih ljudskih prava.

U svom govoru u PSSE Konatar je naglasio da će Crna Gora, Ustavom definisana i kao ekološka država, uvijek snažno podržati svaku inicijativu koja ima za cilj promociju ljudskih prava na zdravu životnu sredinu.

Konatar je kazao da je izazov klimatskih promjena naša realnost i najveća egzistencijalna prijetnja za čovječanstvo. Naš odgovor mora biti urgentan, hrabar i zajednički u postizanju dodatnih napora za zaštitu životne sredine.

„Kao Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope moramo gledati u budućnost i postaviti pravac i standarde u zaštiti životne sredine koji će se vrednovati i mjeriti u decenijama koje dolaze. Imamo priliku da preduzmemo hrabre i odlučne akcije za stvaranje održivog i pravednog svijeta za sve“, zaključio je obraćanju PSSE poslanik Miloš Konatar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.