Konatar: Crna Gora nema vremena da čeka, Đukanović što prije da da mandat Krivokapiću

1

Nakon što su četrdeset i jedan poslanik nove većine u Skupštini Crne Gore stavili potpis na dopis predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da Zdravko Krivokapić bude novi mandatar crnogorske vlade danas se oglasio poslanik i predsjednik poslaničkog kluba „Crno na bijelo“ Miloš Konatar.

On kaže da je sada potez na predsjedniku Crne Gore da u skladu sa Ustavom bez odugovlačenja da mandat Krivokapiću jer su stvari precizne i jasne.

„Imamo jasnu situaciju u kojoj je većina poslanika Skupštine Crne Gore svoj potpis dalo kao podršku da mandatar nove Vlade bude profesor Zdravko Krivokapić. Ne bi bilo dobro da predsjednik odugovlači stvari i čeka krajnji rok jer imamo potpuno čistu i jasnu situaciju“, smatra Konatar.

Kaže da se Crna Gora u mnogim oblastima suočava sa kompleksnim stanjem.

„Državni dug dostiže 90% BDP-a dok je zdravstvena situacija sa koronavirusom sve složenija i potrebni su potpuno legitimni nadležni organi koji će se uhvatiti u koštac sa ovim problemima. Što prije, tim bolje jer Crna Gora nema vremena za čekanje“, ukazuje Konatar.

Kaže i da je navodni osjećaj patriotizma i test demokratije Mila Đukanovića sada na testu kojeg ne može eskivirati kako pred domaćom tako i pred inostranom javnošću.

„Ukoliko mu je stalo do države i građana, a što je u bezbroju situacija pokazao da nije, neće opstruirati proces već će i prije krajnjeg zakonskog roka predložiti mandatara. Ovdje su stvari jasne i svako protivljenje i opstruiranje demokratskih procesa samo mogu dodatnu srozati njegov ugled“, zaključuje Konatar.

1 Comment
  1. Darko komentariše

    Odjebi idiote jebeni !!! Samo po zakonu i lagano !!! Jebace vas Milo jos samo lagano !!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.