Komunalni policajac od ranije poznat policiji: Prije pet godina mučio djevojku, sada obljubio dijete, država ćutala!

6

Podgorički komunalni policajac Radovan Orović koji je osumnjičen da je obljubio devetogodišnju djevojčicu na Starom aerodromu, hapšen je i 2016. godine zbog mučenja djevojke. Orovića prethodno krivično djelo i nasilničko ponašanje nije spriječilo da se zaposli u Komunalnoj policiji, pa se postavlja pitanje da li prilikom prijema u toj gradskoj službi kandidati prolaze neke provjere i psihološke testove.

Orović je uhapšen 2016. godine pod sumnjom da jeu jutarnjim satima oteo bivšu djevojku, a onda je zaključao, tukao i mučio u podrumu svoje porodične kuće u Ulici Zmaj Jovina.

Prema nezvaničnim informacijama, Orović je, kako se sumnja, zahtijevao od nje da izađe ispred škole “Sergije Stanić” gdje je učila, što je ona odbijala. Potom joj je priprijetio da će ući unutra, sa namjerom da je natjera da izađe, ali se ona i na tu prijetnju oglušila. Orović je onda, kako je prijavljeno policiji, ušao u školu, pronašao i zahtijevao da krene sa njim, što je ona u strahu i učinila. Zatim je natjerao da uđe u auto, a onda je odvezao u nepoznatom pravcu. Cijela drama u kojoj se nije znalo gdje se djevojka nalazi trajala je nekoliko sati.

Ovaj prestupnik je prije nekoliko dana , kako se sumnja, presreo djevojčicu u jutarnjim časovima u podgoričkom naselju Stari aerodrom, odvukao je u obližnji portun gdje je dodirivao.

Djevojčica je dozivala pomoć, ali bezuspješno. Nakon tog događaja maloljetna devojčica se požalila roditeljima, opisala događaj ali i napadača nakon čega se u istragu uključili policija. Inspektori su izuzeli snimke sa obližnjih objekata i indentifikovala napadača.

Orović je prema navodima nekih medija priznao djelo koje mu se stavlja na teret, a određen mu je pritvor od 30 dana.

Oglasili su se iz Komunalne policije i osudili svaki vid nasilja, posebno onaj nad djecom. Istakli su da, s obzirom na to da je postupak pred nadležnim tužilaštvom u toku, a u cilju očuvanja interesa samog postupka, nijesu u zakonskoj mogućnosti da do pravosnažnog okončanja postupka dalje informišu javnost o ovom slučaju.

Međutim, mogli bi objasniti javnosti kako zapošljavaju ljude koji obavljaju jednu od najodgovornijih funkcija u gradu.

Komunalni policajci bi trebalo da zavode red u gradu i vode o poštovanju propisa, a ne da zakon krše i čine jeziva krivična djela.

Blage kazne za obljubu nad djetetom

Nažalost, u Crnoj Gori su kazne za ova krivična djela i dalje blage. Zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom, iz člana 206 Krivičnog zakonika Crne Gore, Višem državnom tužilaštvu 2020. godine prijavljena je jedna osoba.

Kako je navedeno u godišnjem izvještaju o radu, protiv jednog lica donijeta je naredba o sprovođenju istrage, koja je ostala neriješena na kraju izvještajnog perioda. Krivičnim zakonikom Crne Gore propisano je za krivično djelo obljuba sa djetetom da ko izvrši obljubu nad djetetom može biti osuđen od tri do dvanaest godina zatvora, ukoliko se krivica dokaže tokom sudskog postupka.

6 Comments
 1. alf komentariše

  Mnogi crnogorski policajci,komunalci u bivšoj SFRJ ne bi prošli ni psihotest za portira.

  35
 2. Veselin komentariše

  U Niksicu, u centru za retardiranu djecu sam vidio sledece;lezi na patosu na ledjima retardirani momcic(17 godina) Vspitacica u mini haljini stoji iznad njega.Desnu ,bosu nogu mu stavila na prsa i pravi kruzne pokrete.nogom i pita ga-od čega ce mo zivjeti Br…-Radicu u kamenolomu-odgovara nesrecno dijete. Kad sam se glasno (vozio sam toga malog kuci svaki i dan ) kucetina je vrisnula i pobjegla u drugu prostoriju. Posle sam saznao da je zena nekog policajca i da dolazi na posao u Niksic iz Podgorice.

  15
 3. Gavroni komentariše

  Da je moje dijete,ja bih ga kad izadje iz zatvora masakrirao.Svuda u svijetu su za pedofile i ubice djece male kazne i u te toboze nazovi demokratske zemlje.A znate li zasto?Pa zato sto pedofili vladaju svijetom i imaju veliki uticaj u svim granama moci.Pedofiliju, kidnapovanje i mucenje djece kazniti veoma zestoko i etiketirati te ljude u javnosti.Svaka kazna je mala za ovog monstruma.Najpravednije bih bilo da se odmah objesi.Svi sto ne mislite kao ja stavite se ulozi roditelja te male djevojcice.Zamislite kako je njima.Svi koji vrse agresiju na djecu su po prirodi velike kukavice.

  29
 4. Dekson komentariše

  Vjerovatno je patriota pa mu može biti.

  22
  1
 5. Gabriel komentariše

  U policiji ima “milicajaca” koji imaju krivicne presude za djela koja ih eliminišu ,sto se zakona tiče,da budu zaposleni u MUPu,kaoni u bilo kojem drzavnom organu.
  Pa malo procesljati, ako se Batistuta probudi.

  18
 6. McDonalds komentariše

  Nemojte se čuditi i pitati kako je ovaj tip, ovakav kakav je, dospio da bude primljen u komunalnu policiju. Njegova prva komšinica je, prosvetni radnik, bivša direktorka gimnazije u Tuzima, velika aktivistkinja DPS-a koja se stara da nekoga “teren prepozna” kada se treba zaposliti u državnim organima. Provjerite kada je primljen u službu. Vidjet će te da je zaposlen, a njegova mnogobrojna porodica vrbovana, tik pred prošle izbore ne bi li se broj glasova DPS-a povećao.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.