Kombinatorika unutar DPS-a: Đukanović do kraja juna raspisuje izbore za septembar!

2

Jedan od scenarija unutar vladajuće koalicije je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, do kraja juna raspiše parlamentarne izbore, koji bi bili održani početkom septembra, saznaje Borba.

Kako saznajemo, izbori bi bili raspisani i za opštine u kojima trebaju da se održe izbori, pa bi se na ovaj način i prekinula agonija oko Budve.

Zakonski rok za održavanje izbora je novembar, ali unutar vladajuće garniture ima oprečnih mišljenja kada bi se moglo ići na birališta.

Grupacija unutar vladajuće opcije, koja zagovara izlazak na izbore u septembru, kao argument navodi tešku ekonomsku situaciju koja će tek na jesen da doživi ekspanziju, pa zbog toga treba ići na birališta ranije.
Jasno je da je Crna Gora u ozbiljnoj krizi i prije korona virusa, a sve ovo će dodatno komplikovati političku situaciju u državi.

“Vlast će pokušati da valorizuje ovu priču oko korona virusa na svoju vodenicu, zato nije isključeno da se u septembru ide na izbore. Računaju na kakvu takvu turističku sezonu, da će od toga izvući neke benefite i zalog za izbore, a vjeruju i da litija neće biti tokom ljeta, pa je idealan scenario da se na izbore ide što ranije”, kazao je naš sagovornik iz vladajuće koalicije.

Ima mišljenja, dodaje on, unutar vlasti, da bi litije mogle da se nastave na jesen, a jasno je da nas očekuje velika svjetska ekonomska kriza.

“Zato bi septembar, prije velikog jesenjeg zahuktavanja, mogao da bude idealan scenario za izbore, mada to je samo jedna od opcija”, ističe naš sagovornik.

2 Comments
 1. Крими рад komentariše

  Dzabe im je, proglase li pobjedu sačekaće ih 5 oktobar!!!

  25
  2
  1. Kafanski filozof komentariše

   Pobeci ce oni u exil pre 5-og Oktobra !.
   Znaju oni dobro sta ih ceka !.
   Samo jos koji milion da ukradu, za putne troskove !.

   16
   1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.