Kolovozi suvi, mogući sitniji odroni

0

U Ctnoj Gori danas se saobraća po suvim kolovozima. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Savjetuje se oprezna vožnja i poštovanje svih ograničenja i zabrana definisanih postavljenom signalizacijom, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.

Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije puta obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12.00 do 14.00 sati obezbjeđuje se odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta Sokolovina.

Na magistralnom putu M-2 dionica Poda – Berane odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u periodu od u terminima od 08.00 do 11.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati.

Privremeno se danas zbog obnavljanja središne horizontalne linije na magistralnom putu M-6 Savnik – Jasenovo Polje odobrava totalna obustava saobraćaja za teretna vozilašlepere vozila sa prikolicom, autobuse i kamione u vremenskom intervalu od 09-11 i od 13-15 časova.

Privremeno se za dane 5, 6,0 8, 9. i 10. jula odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 11-13 časova zbog izvođenja asfalterskih radova na reginalnom putu R-18 Pljevlja –Gradac –Sula.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza dionica Nikšić-Kuside promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a dolazi do totalnih obustava saobraćaja ne dužih od 15 minuta povremeno zbog izvođenja radova.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestima izvođenja radova, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Do 31. jula promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na magistralnom putu M-2 dionica Lepenac –Ribarevina –Poda –Berane na lokalitetima Lepenac –Ribarevina Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Do završetka radova u tunelu Budoš na magistralnom putu M-3 dionica Nikšić-Danilovgrad saobraćaj će se odvijati naizmjenično u terminu od 21.00 do 05.00 sati zbog izvođenja radova na rasvjeti.

Privremeno se 6. i 7. jula u terminu od 10.00 do 16.00 časova odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja kao i povremene totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila ne duže od 15 minuta na putnom pravcu Kolašin –Jezerine zbog organizacije Međunarodne brdske auto trke.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most zbog radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Na magistralnom putu M-1 Lipci-Kotor u mjestu Dobrota zbog izvođenja radova na adaptaciji trotoara saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica –Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

U Budvi zbog rekonstrukcije ulica 22. Novembar i Mediteranske ulice na snazi je obustava saobraćaja.

Na autoputu se saobraća bez izmjena u režimu saobraćaja.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba zadobilo teže i 12 lakše povrede.

Auto moto savez Crne Gore pruža učesnicima u saobraćaju tehničku pomoć na javnim putevima, koja podrazumijeva pružanje usluge pomoći na putu, otklanjanja manjih kvarova i besplatnog šlepanja vozila do prvog servisa ili radionice za sva vozila registrovana u Crnoj Gori.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 063239987

Zabrana saobraćaja za teretna vozila

ZABRANJUJE SE saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 (sedam zarez pet) tona u periodu od 15.06. do 15.09.2024.godine svakim danom na sljedećim djelovima magistralnih i regionalnih puteva:

1.M-1 GP Debeli Brijeg-Herceg Novi-Kotor-Tivat (Krtolska raskrsnica)-Budva-Bar-Ulcinj-GP Sukobin

M-2 Podgorica-Sotonići-Petrovac,
M-2 Podgorica-Mioska –Kolašin,
M-10 Podgorica –Cetinje- Budva,
u vremenu od 17.00 do 22.00 časa za podtacke 1 do 4

Na regionalnim putevima:

R-1 Kotor-Trojica (raskrsnica sa M-1), opština Kotor do mjesta Krstac (raskrsnica sa R25) opština Cetinje,

R-29 dionica Bar 2 – (tunel Ćafe, raskrsnica sa M-1) opština Bar do mjesta Kamenički most-Krute (raskrsnica sa M-1)opština Ulcinj u vremenu od 07.00 do 22.00 časa za podtačke 5 i 6 ove tacke

ZABRANJUJE SE SAOBRAĆAJ AUTOBUSA kategorije M2 i M3 (laki i teški autobusi i tzv.kombi vozila) i specijalnih putničkih vozila za stanovanje -tzv kampera , u periodu od 15.06. do 15.09.2024.godine, svakim danom u vremenu od 00.00 do 24.00 časa na dionicama regionalnih puteva:

R-1 od mjesta Krstac (raskrsnica sa R-25),opština Cetinje do mjesta Trojica-Kotor (raskrsnica sa M-1) opština Kotor, iz smjera Njeguša u smjeru Kotora.

R-29 dionica Bar 2 -(tunel Ćafe, raskrsnica sa M-1) opština Bar, do mjesta Kamenički most-Krute (raskrsnica sa M-1) opština Ulcinj, u oba smjera, osim autobusa koji obavljaju javni gradski prevoz putnika.

R-25.1 dionica Medjuvršje-Lovćen od parkinga do Mauzoleja u oba smjera.

Zabrana iz tačke 1 pod tačke 1,2, 3, 4 i 6 ove naredbe ne odnosi se na vozila sa pravom prvenstva prolaza, vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona, asfaltne mase i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu, vozila koja vrše transport vode kao ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu mag.puta M-1, od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

(cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.