Kolašin: Otvorili lokal uprkos zabrani

0

Kolašinska policija je prethodnih dana procesurala tri lica. Dva lica se sumnjiče za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne bolesti dok se jedno tereti za krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Policija je lišila slobode V.J. (44) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne bolesti, dok je protiv D.D.J. (40) podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Oni su postupili suprotno naredbi Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje i unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje korona virusa i otvoriili ugostiteljski objekat „Crkvina” u Kolašinu i vršili ugostiteljske uskuge.

Osim toga, zbog širenja panike u vezi korona virusa slobode je lišen P.Č. (31). On je, prilikom sprovođenja u Bijelo Polje radi izdržavanja kazne zatvora za drugo djelo, službenicima policije rekao da sumnja da je zaražen virusom korona jer je, kako je naveo, bio u kontaktu sa osobom koja je zaražena ovim virusom, te da ima simptome specifične za ovaj virus.

Lice je testirano na ovaj virus i rezultat je bio negativan. Protiv njega je po nalogu tužioca podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje panike i nereda i on je priveden tom tužiocu uz krivičnu prijavu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.