Koga Bog hoće da koga kazni, prvo mu uzme pamet…

2

Piše profesor Srđa Trifković

Monte-ustaše sada sasvim otvoreno prizivaju smrt preko polovine svojih sugrađana, da spadne CG — nakon nemilosrdnog čišćenja od „izdajnika“ smrtnim kaznama — na ispod 300.000!

Piše jasno i glasno u novoj Pobjedi Mihailo Radoičić Šok na temu „izdajnika“ Crne Gore, „od Primoraca do Zataraca… od Grblja i Paštrovića do Pljevalja“:

„Zakonik Vladike Crnogorskoga Sv. Petra Cetinjskog (1798) takve je sankcionisao smrtnom kaznom… Kad bi, ne bilo primijenjeno, danas primijenili Sveca, slava mu i milost, milosti ne bi bilo! Više od po’ parlamenta bi sramotno poginulo, zbog izdaje Otečastva a popis bi spao na Crnu Goru iz 19. vijeka… Ni 300 ‘iljada… Izdajnici, trag vi se utro!

Autor otvoreno priziva utiranje traga preko polovine svih trenutno živih žitelja ove zemlje, svih uzrasta i oba pola, samo da mu Crna Gora bude od „izdajnika“ čista.

Da Radoičiću nečastivi ponudi magično dugme čijim bi pritiskom on takav ishod istog časa postigao, ne treba sumnjati da se ni sekunde ne bi kolebao, već da bi ga sladostrasno pritisnuo.

Koliko samo zla i ludila kipti u tom nesrećniku i njegovima…

2 Comments
 1. Milorad komentariše

  Ko nam o zlu mislio o K…. nam visio.

 2. Srdjan Lonchar komentariše

  Lepo je videti Srdju Trifkovica (one and only – unikatan) na ovom SLOBODARSKOM CG MEDIJU, gde se U VELIKOJ MERI ADVOKATIRA „JUSTICE FOR ALL“ – PRAVDA ZA SVE.
  .
  .
  Srdja Trifkovic je po meni, Gradjanin Sveta i NAJMUDRIJI SRBIN na Svetu.
  .
  .
  To ne znachi da mu je svaka rechenica, sve shto izgovori OK. U suprotnom i ja bih potpao pod onaj njegov gornji naslov kolumne, da je i mene Bog kaznio prvo – oduzimanjem pameti.
  .
  .
  Primera radi, OK je neumorno traziti POSLE WWII PRAVDU ZA CHETNICHKI POKRET i za potomke chetnika, poravnjavati jezichak na VAGI PRAVDE.
  .
  .
  OK je biti bezrezervni anti-komunista, boriti se protiv komunistichkih diktatura, isto-mislecih, drushtava. Nije O.K. u istom dahu PROMOVISATI CHETNISHTVO, KAO LAZNE ANTIFASHISTE, koji su se svi do jednog posle 1942 BORILI RAME UZ RAME SA OKUPATORIMA- NEMCIMA I TALIJANIMA, da bi na kraju rata zajedno sa NACISTIMA-FASHISTIMA pobegli za Austriju i Nemachku. Antifashisti!!!
  .
  .
  Drugim rechima, Srdja je NAUCHNIK-ISTORICHAR, shto po definiciji zahteva neutralan stav prema svim akterima istorije – advokatiranje pravde – ni po Babu ni po Strichevima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.