Koalicija “Za budućnost Crne Gore”: Beščasni zakon nas je pokrenuo i ujedinio, saborno branimo naše svetinje

1

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” pobjedničku kampanju nastavila je u opštini Plužine. Prilikom posjete Pivskom manastiru ocijenjeno je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti u stvari zakon protiv pravoslavlja.

“Svako vrijeme ima svoja turbulentna ponašanja. Najveća turbulencija je ovoga puta vezana za ono što čini vlast prema pravoslavlju, jer mi smo sve ovo mogli očekivati od zavojevača, ali ne nikako od naše braće koja neprimjereno i nečasno donose zakon koji vrijeđa i unižava pravoslavlje”, kazao je Zdravko Krivokapić, nosilac liste “Za budućnost Crne Gore”.

On je istakao da nas je taj beščasni zakon pokrenuo i ujedinio, da bi saborno branili naše svetinje.

“Ako pogledamo koliko sve to istorijski dugo traje, moramo se vratiti u 1957. godinu kada, ne slučajno, tadašnja vlast ponovo protivzakonito preuzima četiri crkve na Svetom Stefanu. Poslije toga, te četiri crkve oni prevode u imovinu lokalne uprave, da bi to danas bilo u vlasništvu Budvanske rivijere. Znači to je preteča ponašanja koje oni nama pripremaju. Ako je to tako bilo od komunista, valjda mi ne možemo danas dozvoliti, kada smo se vratili svojoj prađedovskoj vjeri, da se na isti način odnose prema imovini crkve naše i manastirima i udaraju na našu vjeru”, rekao je Krivokapić.

On je naglasio da je upravo zbog toga pitanje ovih izbora vrlo jednostavno.

“Ili ste u vjeri ili ste nevjera. Pošto mi znamo šta smo, mi ćemo zbog toga pobijediti 30. avgusta, i to ubjedljivo”, poručio je on.

1 Comment
  1. Vaso. komentariše

    Gomila klero ludaka.

    2
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.