Koalicija “Za budućnost Budve”: Pravednija Budva, Budva svih nas!

4

Jedan od stubova Programa Budva 2024 koji je koalicija „Za Budućnost Budve“ predstavila građanima jeste socijalni program. Iako je socijalna politika u rukama države, grad kao što je Budva ima način da poboljša standard svojih građana. Budva ne smije biti grad razlika, grad sjaja i bijede, nego grad koji svim svojim građanima pruža šansu za lični, profesionalni i porodični napredak.

U proteklom mandatu uradili smo mnogo na planu socijalne politike. Za određene kategorije građana, za đake i penzionere obezbijeđen je besplatan gradski prevoz. Uveli smo super senior kartice kao vid pomoći penzionerima Budve. Uveli smo naknadu za novorođenu djecu i učinićemo sve što je u moći grada da ohrabrimo mlade parove da postaju roditelji i da domaćinstva učine brojnijim.

Budva je jedna od svega četiri crnogorske opštine koja je prethodnih godina obezbjeđivala besplatne udžbenike za sve razrede osnovne škole sa ciljem zaštite standarda učenika i njihovih roditelja. Ulagali smo izdašno u školstvo i zdravstvo, iako su u nadležnosti državne vlasti, jer lokalna uprava mora da radi u korist građana, posebno onda kada država zakaže.

Ne smijemo zaboraviti ni one kojima je pomoć zajednice neophodna – osobe sa invaliditetom, djecu sa smetnjama u razvoju i moramo učiniti sve da Budva i za njih bude bolje mjesto za život. Otvorivši Dnevni centar u Budvi, učinili smo važan korak, ali samo prvi u nizu koje treba učiniti da ovoj djeci i njihovim roditeljima pomognemo u izazovu sa kojim se susreću.

U dijalogu sa romskom zajednicom u naselju Palestina naćićemo adekvatno rješenje da se uslovi života ove zajednice poboljšaju, da dobiju domove dostojne grada i vremena u kojem živimo i učiniti sve da socijalnim programima poboljšamo njihovu društvenu integraciju.
Radićemo na rješavanju stambenog pitanja za građane u socijalnoj potrebi i posebnu pažnju posvetićemo penzionerima, mladim bračnim parovima i samohranim roditeljima bez riješenog stambenog pitanja.

Preduzećemo sve mjere da što lakše izađemo iz krize čije se posledice već sada osjećaju.

Budva, iako je grad mogućnosti i višeg standarda života u odnosu na druge djelove Crne Gore, s obzirom na postojeću situaciju izazvanu kovid-19 pandemijom i odsustvom turista još više će postati grad socijalnih nejednakosti. Radićemo na otvaranju narodne kuhinje za pomoć najugroženijim sugrađanima i skloništu za beskućnike.

Napravićemo socijalne kartone da bismo po prvi put imali jasnu sliku o socijalno ugroženom dijelu stanovništva i precizne procedure kako da im pomognemo da izađu iz teške materijalne situacije u kojoj se nalaze. Tu su i olakšice koje se odnose na plaćanje komunalnih usluga za sve građane Budve, bilo kao umanjenje u skladu sa krizom bilo kao olakšice u načinu njihovog plaćanja.

Građani Budve, Koalicija „Za budućnost Budve“ pokazala je u toku vršenja vlasti koliko su za nju važna socijalna pitanja. Veliki posao na polju socijalne politike u Budvi je tek pred nama. Samo pravedna i pravična Budva, grad koji svakom daju šansu za pristojan i dostojanstven život, za nas predstavlja Budvu za koju se vrijedi boriti.

4 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Koja je razlika između batine kravate i repa kobile😂😂😂
  Rep pokrije vasceo paksu😂😂

 2. Vaso. komentariše

  Ja ću za DPS jer je batko izrod, nesoj i megabudala.

  1. Q. komentariše

   Slazem se, DPS je izbor, batkić je podrepina najzaostalija.

 3. Srbin iz CG. komentariše

  Batko lopove, lopove, vrati naše pare nesoju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.