20. 10. 2018. - 0:34

FLEŠ

Koalicija za 21. vijek: Vraćamo se u Skupštinu kad se ispune svi uslovi

Za razliku od Demokratskog fronta (DF) koji se u Parlament vratio bez ispunjenja bilo kog javnosti poznatog uslova od strane Demokratske partije socijalista (DPS), Demokrate i URA ni ubuduće neće prisustvovati sjednicama Skupštine, niti radu njenih redovnih tijela, sve dok se ne ispune uslovi koji su jasno navedeni u Planu, saopšteno je danas iz Koalicije “Za 21. vijek” koju čine Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA
Iz Koalicije “Za 21. vijek” su dodali da Plan obuhvata sva pitanja, počevši od Sudskog savjeta, novog Savjeta RTCG-a, sveobuhvatnih izbornih reformi, preko promjena u ASK-u i DIK-u i medijskih zakona, do dogovora o opštim lokalnim izborima u jednom danu i potvrđivanju datuma održavanja parlamentarnih izbora.
Naveli su i da se njihovi zahtjevi nalaze upravo na fonu zahtjeva opozicije i opozicionih birača i bez njihovog ispunjenja ne prekidaju bojkot sjednica Skupštine i redovnih radnih tijela.
“Tako da prvo pitanje koje se postavlja jeste: ko je vama naredio da se vratite u Parlament bez ispunjenja bilo kakvih uslova i za čiji ste račun to uradili? Ili, šta je na vas djelovalo tako podsticajno da se vratite, ako nije ispunjenje tih uslova? Sigurno je jedno: vaš povratak u Skupštinu nije u interesu opozicije jer ste time pomogli DPS-u i Milu Đukanoviću, svom poslodavcu. Drugo, za razliku od vas koji ste se zalagali za koministarsku Vladu s DPS-om, mi nećemo ulaziti u bilo koju Vladu koja podrazumijeva učešće DPS-a. Treće, upravo ste vi, zajedno s DPS-om, 2014. godine, izglasali izborno zakonodavstvo koje je izazvalo osporavanje i domaće i međunarodne javnosti, a koje sada i zahtijeva sveobuhvatnu reformu.Žao nam je što su i dalje jedine aktivnosti određenih lidera DF-a konstantni, svakodnevni napadi na opoziciju i nove progresivne snage. Sami sebe uništavate, ali mi vam ne možemo pomoći, kad sami sebi nećete”, kazali su iz Koalicije “Za 21 vijek”.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *