Ko je sve dao umrlicu Branu Mićunoviću?

0

Branislav Brano Mićunović, kontroverzni crnogorski biznismen, sahranjen je danas u Nikšiću.

Pored najbližih članova porodice, od Mićunovića se oprostio i veliki broj ljudi koji su izrazili saučešće putem čitulje, prenosi Blic.

„Povodom smrti vašeg oca i brata primite moje iskreno saučešće od iskrenog prijatelje. Brano, vječna ti slava“, u potpisu piše Naser Keljmendi, koji je prije osam mjeseci oslobođen optužbe za trgovinu drogom, za šta je prvostepeno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Čitulju su uputili i iz Lutrije Crne Gore:

„Duboko pogođeni Vašim odlaskom. Velikom čovjeku posljednji pozdrav“.

Od Mićunovića su se između ostalih oprostili i Dragan Giga Zindović, koji je ranije hapšen i označen kao glavni akter mafijaškog obračuna u budvanskom restoranu „Jadranska straža“, zatim Sava Vujović, koji je bio njegov dugogodišnji prijatelj…

Nezvanično, Mićunović je preminuo od posljedica moždanog udara koji je doživeo dan ranije.

Rođen je 1953. godine u Nikšiću, a u mladosti je trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA.

U Novom Sadu je studirao ekonomiju, ali se nije dugo zadržao na fakultetu, a ni u zemlji.

Njegovo ime se prvi put dovodi u vezu sa nekim krivičnim djelom kada je 1983. godine u Njemačkoj ubijen Stjepan Đureković, bivši direktor marketinga hrvatske naftne kompanije INA.

Iako se spekulisalo, nikada nije dokazano da Mićunović ima veez s tom likvidacijom.

Koliko je poznato, njegovo se ime ne spominje u domaćoj evidenciji osuđenih za krivična dela.

Posljednje godine 20. vijeka proveo je u zatvoru Spuž, jer je bio osumnjičen zbog ubistva koje se dogodilo pod sumnjivim okolnostima.

Zajedno sa prijateljem Zdravkom Lopušinom oslobođen je optužbi da je oktobra 2000. godine ispred podgoričkog Kliničkog centra ubio Nikšićanina Radovana Kovačevića, teško ranjenog u prethodnoj pucnjavi u kojoj je poginuo Cetinjanin Petko Pešukić.

Mićunović je bio vlasnik kockarnice u hotelu „Podgorica“, gdje je izbila krvava svađa.

Na teret mu se stavljalo da je ispred Kliničkog centra u Podgorici, na do tada nezabilježen način, iz pištolja ubio ranjenog Kovačevića.

Mićunović je bio suvlasnik i vlasnik više kompanija iz oblasti kockarskog i građevinskog biznisa u Crnoj Gori.

(Blic)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.