Mladen Mikijelj

KO ĆE UHAPSITI POSLEDNJEG POLICAJCA

0

PIŠE: SIBIN

Kad se pljačkaš preobuče u policajca, tj., kad svoju karijeru počne kao policajac ne bi li prikrivao da je pljačkaš, veoma ga teško je – uloviti. Posebno ako je kao policajac i sam hapsio pljačkaše.

Jer, nema svako logiku i opažanje a la Dipen, fikcionalni lik kojeg je proizvela matematičko-lirska inteligencija E. A. Po.

Međutim, takvim kamuflažama na put je stala aplikacija SKY, ili: istina jedne „ideologije“ koja je počivala na prljavom kapitalu, pumpajući narativ o, inače, nepostojećoj ideologiji u službi prikrivanja pljačke.

Ima nečeg pomalo nestvarnog da svakoga dana u, ipak, maloj Crnoj Gori, biva uhapšen po najmanjem jedan policajac. Kao što je, opet, sasvim očekivano da će novu revoluciju podići – poljoprivrednici, ne zeleni ljevičari koji, dok teoretiziraju o kapitalizmu, isti prelazi u načno-fantastičnu fazu, u – telepatsku dimenziju, gdje će se odvijati kontrola misli, direktna, kao što sada imamo veoma opipljivu jer još uvijek, kako veli Fuko, dolazi spolja.

U vidu, dakle, policajca koji je pljačkaš, ali u uniformi, što mu omogućuje da u po bijela dana radi neometano, čak potpuno transparentno, što mu stalno pribavlja alibi.

Posebno još kad kriminalci iza sebe imadoše još i tužilaštvo, vrhovnu Vesnu i katanu Katnića, njihovo je bilo samo da, poput Tita, pecaju u bazen. Ne šarane, nego šarene novčanice, u čemu su se bili maksimalno izvježbali.

Zato će u obrtu, sada zarobljenici u zatvoru nadgledati policajce, one prljave, jer ih ima bogtepita koliko.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.