Knežević: Reforme u bezbjednosnom sektoru unose konfuziju u društveno-političkom životu

11

Odbor za bezbjednost Skupštine Crne Gore održaće 26. aprila u 10 časova kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića zbog dešavanja od 8. aprila tokom blokade magistralnog puta Nikšić-Podgorica, odlučeno je na jučerašnjoj petoj sjednici.

Predsjednik odbora Milan Knežević kazao je da se rijetko ko u Crnoj Gori može osjećati sigurno, te da mu se čini da reforme u bezbjednosnom sektoru unose konfuziju u društveno-političkom životu Crne Gore.

Knežević je naveo da dešavanja od 8. aprila predstavljaju veliki izazov i za izvršnu vlast, ali i za sve druge grane vlasti, posebno ako se ima u vidu i kršenje epidemioloških mjera i stvaranje atmosfere nesigurnosti, kontradiktornosti i konfuzija koje su, smatra, postale svakodnevna stvar na našoj javnoj sceni bez obzira da li dolaze od strane izvršne vlasti, predstavnika opozicije ili parlamentarne većine.

“Situacija u bezbjednosnom sektoru je alarmantna tako da je ne mogu nazvati euforičnom, već histeričnom. Nemam ništa protiv euforije, ali imam protiv histerije koja prelazi u agresiju koja čini da se osjećamo nesigurnim. Imam obavezu da ovu sjednicu održim ne samo zbog dešavanja od 8. aprila, jer su ona bila kulminacija očigledne krize u bezbjednosnom sektoru i narušavanja javnog reda i mira gotovo svakog dana”, naglasio jeKnežević.

Član Odbora Predrag Bošković (DPS), jedan od inicijatora saslušanja ministra Sekulovića, kazao je da bi trebalo razmisliti da se nova sjednica zakaže u neko naredno vrijeme, kako bi ministar imao vremena da dostavi informacije i pripremi se u vezi sa događajima zbog kojih je zatraženo saslušanje.

Zahtjevu su se pridružili i Ivan Brajović (SD), kao i Mevludin Nuhodžić (DPS) koji je kazao da ne sumnja u kapacitet Odbora da je spreman, sposoban i kvalifikovan da odgovara o temama.

I Dragan Ivanović iz SNP-a takođe smatra neophodnim da se sa Odbora pošalje poruka javnosti da sve ono što se dešavalo ne ide na ruku ni poziciji, ni opoziciji.

Dragan Krapović (Demokratska CG) je istakao da u poslednje vrijeme imaju dnevnu progresiju događaja, ali i prijetnje ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović, napad na Bogosloviju, blokade na Bogetićima i drugo.

Član odbora iz BS-a Ervin Ibrahimović je naglasio da su posljednji događaji samo slijed stvari, jer se nije pravovremeno reagovalo kako bi se pronašli počinioci i napadači na manjinske narode u Crnoj Gori.

“Upozoravali smo da naše društvo ide putem koji nije dobar za Crnu Goru. Zadnji događaji su samo slijed stvari. Očekujem da krojimo dobar put naše domovine, da jasno napravimo otklon i da nam ministar dostavi njegove vidove poslednjih događaja”, kazao je Ibrahimović.

Na to se nadovezao Bošković rekavši da pripada partiji koja je osudila sve prijetnje i napade koji su se desili u prethodnom periodu, ali želi da to saslušanje bude kompletno po svim pitanjima koja su se dešavala u tom periodu, a ne samo u nekoliko dana, već u kontinuitetu mnogo duže nego što je to ovih par dana sredinom ili početkom aprila.

“Treba da stvaramo ambijent da se svi građani u Crnoj Gori osjećaju slobodno. Naravno da ćemo različitno gledati na dešavanja od 8. aprila, ali da vidimo kakav je slijed događaja u dužem periodu rekao je Ivan Brajović.

Izvor: “Dan”

11 Comments
 1. Nezadovoljni Srbin komentariše

  Da vidimo mi tebe kućo za Plantaže?

  1. Vasoje komentariše

   Pipunče su obradili kačevenda i vukasinovic

   1
   10
 2. Vukica B. komentariše

  Još od Litija su oni u konfuziji. E sada ne može jednom ovako drugu put onako

  1
  1
 3. Kontra revolucija komentariše

  U drzavi se stvorio vakum na bezbednosni sektor !.
  Bolje receno : Ne zna se ko pije a ko placa !.
  Pre preuzimanja tog sektora je trebalo sastaviti kadar i navesti ko šta treba da odradi da bi se nastavilo sa promenama !.
  Ali pošto je sastavljena vlada sa nekakvim ekspertima i ucenama to tako ispadne !.
  Jedan podoban stari DPSovac i jedan mladi nestrucni ucenjivac su za te promene nespremni da ne kazem nesposobni !.
  Pogotovo kad su u promenama ušle teze kao nema revanšizma i kohabitacija !.
  To je dalo znak bezakonju na svim nivoima !.
  Pošto se ne zna ko placa, ziveli !!!.

 4. alf komentariše

  Uzrok svih ovih tekstova je Zdravko Krivokapic!Smijeniti Krivokapica ostavlja prostor za pametnije tekstove.

  6
  2
 5. Radnik komentariše

  I obavezno da postavimo Branka Radulovica i Branku Bosnjak da zastupaju DF na gostovanja na TV ,ne trebaju nam veci neprijatelji Srpski od njih ,takvu salvu uvreda nacionalizma ,mrznje sto izrece Sehovic na racun Srba da su dosli u CG iz Srbije da su dosli iz Bosne da prave veliku,da haos rade po CG inzenjering da oce da okupiraju itd ,a na to znas sta rece Branko Radulovic prestavnik DF .A KAD CEMO O EKONOMIJI ! VJEROVALI ILI NE . E DABOGDA NAS SRBA NI DF NE BILO kad nas on predstavlja i zastupa sa svom familijom u vlasti od drage do snahe bez izuzetka ,nista teze i ruznije u zivotu nego covjek koji se mijenja za sinakure . Zalosno on i njegova Ekonomija ,licemjer,demagog i……

 6. akvarius komentariše

  ministarka nista ne radi

 7. Radnik komentariše

  A sta ima Milan sa Plantazama da nije i on sta?

 8. Ivi komentariše

  Izbili Sadikovića i još jednog čovjeka, izbili čovjeka sa detetom od 2 godine, jahali po autu, napali Bogoslov iju, polomili auto Cetinjaninu. I sad ga sasluša ate. Zašto? Pa on je iz Dobro jutro, iz domena ljudskih prava. Što ste glasali za vladu? Što je ne rušite nego čekate da se uortače Krivi i Milo? URA poništava sve, a vi rušite ili ćutite.

 9. Ускок komentariše

  Ovo je totalno rasulo u Državi, još vlada mafija na svim pozicijama, za ovo se nijesmo borili, ponoviti izbore !

 10. Borko komentariše

  Nema tu valjanih reformi moj Kneževiću, dok nam god Milo iz pozadine kroji sudbinu

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.