Knežević poručio Boškoviću: Spremni ste i da pucate u srpski narod u Crnoj Gori!

2

Da li je istina da ste započeli čišćenje Vojske Crne Gore od pripadnika srpske nacionalnosti, pitao je juče u okviru poslaničkih pitanja poslanik DF-a Milan Knežević, ministra odbrane Predraga Boškovića.

„Ima li igdje na svijetu država koja se odrekla svoje istorije, svog duhovnog, kulturnog, istorijskog, nasleđa, svog pisma, svog mita, svog epa, svoje lirike, kao što je to uradila Crna Gora, i odrekla se Nemanjića, Petrovića, iz Crne Gore prešla u neki bezlični Montenegro“, kazao je obraćajući se Boškoviću.

Knežević je kazao da je izgleda malo bilo to što su se odrekli svog identiteta, nego su, kako je istakao od decembra 2019. okrenuli vojsku i policiju i to malojadno naoružanje protiv svog naroda, protiv svoje crkve, protiv svog Boga, i sada sprovode brutalnu čistku prema Srbima koji se nalaze u vojsci i koji se nalaze u državnoj upravi a ne podržavaju ovaj i ovakav Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Knežević je podsjetio da je takva čistka bila i kad su prisilno penzionisali 22 oficira i podoficira, jer su u kooperaciji sa vojno-obavještajnom agencijom zaključili da oni ugrožavaju odbrambeni sistem Crne Gore, samo zato što su Srbi.

VOA je ispostava mojkovačkog klana, preko kojeg špijuniraju klan iz Granda a ANB je ispostava klana iz Granda preko koje špijuniraju klan iz Mojkovca. Znači ANB i VOA špijuniraju jedni druge, tj špijunirate se između sebe, strahujući da li je možda Duško Knežević kupio jedan sličan mosadov aparat prisluškujući 2000 tajkuna DPS-a, ali da bi ste zamaskirali te obavještajne ratove, idealno vam je sad da okrenete puške protiv Srba, i da po mogućnosti pucata na Svetog Petra i Svetog Vasilija jer to nije u skladu sa tekovinama.

Ministar odbrane Predrag Bošković je u parlamentu u odgovoru Kneževiću, kazao da u Vojsci Crne Gore ima pripadnika svih nacija, dok Srba ima više od 20 odsto.

On je tvrdio da u Vojsci Crne Gore nikad neće biti prebrojavanja po vjeri i nacionalnosti, već isključivosti prema odnosu države čiju uniforme nose.

„Pošto sam dobio saglasnost da ovo mogu da kažem, načelnik, kako ga mi zovemo u Generalštabu G1, dakle glavni koji je odgovoran za kadrovanje je Srbin iz Trebinja. Bivši komandant vazduhoplovstva koji ide na misiju u Brisel je Srbin iz Kragujevca. Komandant najvećeg broda je Srbin iz Vojvodine“, kazao je Bošković, u odgovoru Kneževiću.

Recite vi meni jedan primjer Srbina iz Crne Gore, koji je na rukovodećem položaju, nemojte mi nabrajati Srbe iz Srbije ili Srbe iz Hrvatske, BiH, koje ste za platu od dvije, tri hiljade eura, doveli da vam osvježavaju rukovodeći kadar.

„Vaš načelnik Generalštaba, izvjesni Dakić, je kazao da su litije uperene protiv nezavisnosti Crne Gore, napadajući između ostalog jednog od lidera DF-a. Šta je to nego jasna poruka da ste sjutra spremni da okrenete puške prema srpskome narodu u Crnoj Gori“, naglasio je Knežević i pitao se da li je to profesionalna vojska, i profesionalni načelnik Generalštaba koji izjavljuje da su litije u kojima učestvuju 75% građana koji su protiv zakona o slobodi vjeroispovijesti usmjerene protiv nezavisnosti i da vi to nećete dozvoliti.

„Šta se desilo sa Darkom Mrvaljevićem podoficirom VCG, koji je udaljen zbog učešća u litijama, šta se desilo sa vojnikom po ugovoru Radosavom Kneževićem, koji je takođe udaljen zbog litija, šta se desilo sa gospodinom Kasalicom”, pitao je između ostalog Knežević.

(In4s)

2 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Knezevicu, zna Boskovic da puca , naucio je!.
  Samo mu je nisan u pogresnom pravcu namesten!.
  Kokain nosi svoje, vrtoglavica, izgubi se pravac !.
  Samo da nije izgubljen slucaj, posto covek vraca postom ordenje, sav se zagubio, ko njegov gazda !.

  4
  1
 2. Traktorist komentariše

  Pucati u neprijatelje CG

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.