Knežević: „Plava torba“ postoji, ali ne namjeravam da iznosim nove dokaze dok se ne riješe „Koverta“, „Ničija kuća“ i ostale prijave protiv Đukanovića

0

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević gustujući u emisiji sa ,,Sa Srpskom u centar” poručio je da je spreman da u skupštinskom Parlamentu kaže sve što zna. Kazao je da insistiram na tome da se formira Anketni odbor i da sve što je Specijalno tužilaštvo htjelo da čuje on saopšti pred Anketnim odborom.

Govoreći o “plavoj torbi” Knežević je ponovio da ona postoji i da je poslata Milu Đukanoviću, ali da nema namjeru da iznosi druge dokaze.

“A šta mislite da li bi plava torba promijenila moj status? Ili bi isto prošao kao sa “Kovertom”, Ničijom kućom” i svih 12 krivičnih prijava protiv Đukanovića i Katnića”, upitao je on.

“Ne pada mi na pamet iznošenje novih dokaza dok se ne riješe postojeći, jer ja moram da vodim računa o sebi i porodici, a ne da zabavljam crnogorski narod.”

Govoreći o novom VDT-u i očekivanjima od njega Knežević je kazao da ga on nije kontaktirao.

“Nisam se usrećio sa novim VDT-om jer je kazao i da “Koverta snimak” nije neki dokaz, ako se ne potvrde ljudi sa snimka da je to tako bilo. Iako je Stijepović potvrdio da su novac koristili za izbore. I audio snimak sa Nenom Vujoševićem je dokaz, čovjek proveo sedam mjeseci u zatvoru, toliko o kriterijumima pravoduđa”, kazao je on.

Saopštio je da njegovi advokati već tri godine traže procjenu bezbjednosti za njegovo putovanje u Crnu Goru, ali da niko nije smio da potpiše taj dokument.

“Ja sam pokušao privatnim kanalima da saznam o čemu se radui i oni su rekli da se plaše. Posle objavljene SKY prepiske se jasno vidi da ovi kriminalni klanovi mene i Mitropolita i Daku Davidovića optužuju kao glavne koji će da dođu glave Milu Đukanoviću”, poručio ke Knežević.

On pretpostavlja da iz službi nisu htjeli da rizikuju i da stave potpis na nešto. U bezbjednosnom sektoru su podijeljene strane i kako je naveo vjeruje da taj sektor i dalje kontroliše Đukanović.

“Shvatam da je da je moj dolazak veliki politički rizik, ali se jednom mora rasčistiti sa starim rezimom. Mladi momci koji su došli na vlast ako misle da vladaju moraju da raščiste sa tim. Na talasima moje borbe su došli na vlast, a mogu da pričaju šta oće, da nije bilo tih tektonskih poremećaja oni bi ostali tamo đe su bili”, poručuje Knežević.

Kada je riječ o činjenici da njegova imovina u Srbiji nije zaplijenjena Knežević poručuje da je zahvalan na tome te da ne zna kako bi preživjeli on i njegova porodica da se to dogodilo.

“Ne bih prezivio da je Srbija izvršila blokadu. Ni Kipar ni Srbija Ni Dubai nisu prihvatili zahtjev za blokadu. Čak je bilo izručenje užeg člana moje familije i to je odbijeno kao politička montaža. Osim toga void se i srbitražni postupak protiv Crne Gore”, zaključio je Duško Knežević gostujući u emisiji “Sa Srpskom u centar“.

(Srpska RTV)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.