Knežević: DF će glasati za Vladu, od 2. decembra prestaju naše obaveze prema Krivokapiću, interesuje nas samo narod i da se hapse lopovi!

10

Jedan od lidera Demoktarskog Fronta Milan Knežević je večeras u emisiji “Načisto” najavio da će i pored toga što ih je kako kaže mandatar Zdravko Krivokapić doveo pred svršen čin glasati za njegovu Vladu, i naglasio da će joj dati manjinsku podršku. Saopštio je i da će tražiti izmjene Zakona o državnim simbolima, kako bi se pored državne zastave našla i trobojka iz 1905. godine. Knežević je poručio i da će tražiti izmjenu crnogorske himne jer ona ne predstavlja multkulturalnost.

“To je dokaz izborne volje građana. Predsjedništvo DNP će u ponedjeljak održati sastanak jer čekamo konačan spisak ministara”, rekao je on.

On smatra da ovo nije ekspertska vlada nego postizborna koalicija Građanskog pokreta URA i NVO “Ne damo Crnu Goru”.

“Vladu ćemo glasati ali će ona imati manjinsku podršku. Kako bi gledao na poslanika koji ne bi vlasao za Vladu? Ne dovodim u mogućnost da će neko iz DF biti protiv. Vjerovatno će neko iznijeti kritičko mišljenje o toj vladi. Nigdje nije zabilježeno da pobjednička lista daje manjinsku podršku svom nosiocu liste i tri poslanika URA”, kaže on.

On je rekao da je imao nekoliko razgovora sa Krivokapićem.

“Nijesmo tražili nikakve funkcije. Ponude za funkcije smo dobili od mandatara, rekao je on.

Knežević je pročitao dopis od Krivokapića gdje im on nudi resore.

Oni su se i unutar koalicije sastali i podijelili resore, a onda je Krivokapić saopštio novi koncept.

“Mi dajemo sada manjinsku podršku jer nemamo nikakav sporazum sa mndatrom da bi se mogla razmotriti mjesta po dubini. Čitav taj projekat zapošljavanja po dubini je i dalje maglovit. Da možemo tražiti pozicije po dubini moramo imati neki sporazum potpisan”, kaže on.

Krivokapić nas doveo pred svršen čin

On je naglasio da će definitnivno glasati za Vladu iako ih je mandatar doveo pred svršen čin.

“Da ostanemo doma i ne glasamo za Vladu? Pa da Željko Ivanović napiše da je Pipun uzeo 100 miliona eura. Ne. Krivokapić je dogovor SPC sa Andrijom Mandićem da bude nosilac liste. Crkva, Andrija, Joanikije i Gojko Perović su dogovorili da Krivokapić bude nosilac liste”, kazao je Knežević.

Medojević je, kaže, bio protiv tog rješenja.

“Krivokapića sam vidio na dan predavanja liste. Podrška crkve je uslovljena time da Krivokapić bude nosilac liste. Nisam ja imao otpor tom dogovoru da on bude nosilac. Procjena SPC je bila da je potrebno savezništvo sa DF i obratno. To savezništvo je dalo rezultat koji smo imali na izborima”, naglašava Knežević.

Uz državnu zastavu da stoji trobojka iz 1905.

Uz državnu zastavu, kaže Knežević, treba da se nađe trobojka iz 1905. Ima primjedbi i na himnu.

“Himna koju sada imamo ne može da odražava multukulturalnost”, smatra Knežević.

On je rekao da će tražiti izmjenu Zakona o državnim simbolima.

Knežević se pita zašto nije Medojević ekspert za sektor bezbjednosti a jeste Abazović s obzirom na to da je Medojević dao nemjerljiv doprinos padu režima Mila Đukanovića.

Mandatar bez našeg znanja potpisao sporazum o ekspertskoj vladi

Knežević kaže da je Krivokapić bez njihovog znanja potpisao sporazum o ekspertskoj vladi a da ih nije konsultovao ni obavijestio o tome.

“Moja odgovornost prema Krivokapiću se završava 2. decembra. To znači da od 2.decembra ne želimo da dobijamo informacije preko medija a da se ne razgovara prije toga sa nama”, poručuje Knežević.

On je kazao da su mogli da kažu da ne prihvataju Krivokapića, ali su željeli da imaju saveznižtvo sa crkvom.

“Dva dana prije predaje liste smo dobili informaciju od crkve da ako ne prihvatimo jedno ime da bude na izbornoj listi Krivokapić neće biti nosilac liste. To nam je poručeno iz crkve dva dana pred predaju liste”, ističe Knežević.

10 Comments
 1. vaso komentariše

  Celavu kuju u prdekanu da duva bilderu😂

  24
 2. vaso komentariše

  Knezevicu prije ce ti porasti kosa no ti u vlast😂😂🖕🖕

  2
  25
 3. abs komentariše

  A: “Đed mi je bio četnik.”
  B: “Boli me kuPac!”

 4. abs komentariše

  A: “Đed mi je bio partizan.”
  B: “Boli me kuPac!”

 5. Dejan komentariše

  Samo ne razumem zasto podrzavate Vladu protiv koje ste sustinski protiv. Ajde OK da se ne vrati DrPS, ali ovakva neozbiljnost sa obe strane, i vas i mandatara je samo uvod u nestabilnost. On je realno morao da vas ukljuci u Vladu i da vas time veze za CG i izcupa iz AV dupeta, a vi ste trebali da bar probate da vodite samostalnu politiku u CG, a ne da svako malo gulite kolena po Beogradu.

  6
  7
 6. Ivi komentariše

  Zasjedni ga ti da ljopka, pa poslije nemoj da imaš obaveza, koga briga više za tebe.

  1
  4
 7. Dr.Kobilic komentariše

  Sta god da im uradi, koliko god da ih cusne od vlasti oni ce ga podrzavati.🤣🤣🤣🤣

 8. tako stoje stvari komentariše

  Ni slova dodati, ni oduzeti, posebno mi se svidja dio izjave ,” od 2. decembra prestaju naše obaveze prema Krivokapiću, interesuje nas samo narod i da se hapse lopovi!”

  Bravo Milane !

  9
  3
 9. Alfa komentariše

  Ti si Knezevicu kedno veliko razocarenje pa covece ne izlazis iz dupeta onom skartu iz Srbije.Mi jesmo Srbi ali nismo dupelisci vucicevi panon covjece izdade Kosovo a ti pricas nebuloze sad ispade Krivokapic gori od derpesa kompletnog.A samk jedno pitanje dje ste bili u vrijeme izbora nesto ve ne vidjoh da idete na skupove ?

  5
  7
 10. Ivi komentariše

  Milane, stišaj, ideKrivi u hotel da kaže ako se ne zbuni opet. Biće da će s bocom ponovo. Ne vole te za zapadne lupeščine, ni Nebojšu a puna su mu usta NATOA, uzalud, ne vole te.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.