Klub odbornika Evropski tim za Nikšić: Podnijeli smo Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o javnom vodosnabdijevanju, da zaštitimo građane od javašluka i bezobrazluka aktuelne vlasti

0

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić je podnio Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o javnom vodosnabdijevanju na teritoriji opštine Nikšić.

Kako navode vladajuća većina, uprkos njihovim upozorenjima da se odluka kosi da Ustavom Crne Gore i važećim zakonima, izglasala je na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Nikšić.

„Osim što predmetna odluka nije u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o komunalnim djelatnostima, u istoj su sporni i članovi koji propisuju obaveze korisnika i obaveze Društva, tj. DOO ,,Vodovod i kanalizacija Nikšić”, jer se u njima mogu naći elementi povrede ljudskih prava, između ostalog, ekonomskih i socijalnih prava i sloboda. Dalje, treba podsjetiti i da je direktor preduzeća, koji zbog svega što se dešava u nikšićkom Vodovodu treba da podnese ostavku, na prethodnoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi obrazlagao i obrađivao predmetnu odluku. Zaključno, ovom Inicijativom još jednom pokušavamo da zaštitimo građanke i građane grada pod Trebjesom od javašluka i bezobrazluka aktuelne vlasti koja će nakon lokalnih izbora ostati upamćena kao najgora vlast u istoriji Nikšića“, navode u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.