Klinički centar: Onkološki pacijenti prioritetni za magnetnu i skener

0

Onkološki pacijenti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) imaju prioritet prilikom zakazivanja snimanja na magnetnoj rezonanci i skeneru u Centru za radiološku dijagnostiku, saopšteno je iz najveće zdravstvene ustanove.

„Onkološki pacijenti prioritetni za MR i CT, a uz njih i ostale ranjive grupe imaju pravo prvenstva za laboratorijske nalaze. Da bi ostvarili to pravo, a ukoliko uput za snimanje CT i MR sa terminom koji nije u skladu sa prijedlogom onkologa za kontroni pregled, treba da se jave Zaštitniku prava pacijenata ili direktno osoblju na šalteru u Centru za RTG koji će im zakazati pregled u neophodnom vremenskom intervalu“, kazali su iz KCCG.

Podsjećaju javnost da, uz onkološke pacijente i niz drugih ranjivih grupa ima pravo prvenstva prilikom prijema u Centru za kliničko laboratorijsku dijagnostiku, i to pacijenti koji primaju imunosupresivnu terapiju, pacijenti oboljeli od ulceroznog kolitisa i Kronove bolesti, osobe sa posebnim potrebama i autizmom, trudnice, te pacijenti koji treba da rade Test opterećenja glukozom (OGTT) i specifična testiranja vezana za definisane vremenske intervale.

„Pacijenti iz ove ranjive grupe treba da se jave na prioritetni šalter gdje dobijaju sve potrebne usluge što je prije moguće. Nadamo se da ćemo i na ovaj način olakšati pristupačnost i unaprijediti kvalitet usluga koje pružamo“, kazali su iz KCCG.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.